Narkotimler, sokak satıcılarına meydanı dar ediyor

Sağlık Bakanlığı Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Daire Başkanı Polat: - "İçişleri Bakanlığınca kurulan Narkotimler, 28 ilde başarılı operasyonlar yapıyor. Şimdi uyuşturucuyla mücadelede iş ve güç birliği yapmalıyız"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2015 16:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Narkotimler, sokak satıcılarına meydanı dar ediyor

Sağlık Bakanlığı Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Daire Başkanı Sertaç Polat, İçişleri Bakanlığınca kurulan Narkotimlerin 28 ilde başarılı operasyonlar yaptığını belirterek, "Şimdi uyuşturucuyla mücadelede iş ve güç birliği yapmalıyız" dedi.

Polat, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliğinin Çayırova ilçesindeki otelde düzenlediği "Yerel Yönetimlerin Gençlik Politikaları ve Uyuşturucu Madde ile Mücadele Konferansı"nda, uyuşturucudan ölüm vakalarının toplumu etkilediğini söyledi.

Herkesin çocuğundan, komşusundan şüphelenmeye başladığına dikkati çeken Polat, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İşte bunları hükümetimiz gördü, Sayın Başbakanımız genelge yayımladı. Bu genelgede acil eylem planı hazırlanması ve 2015'in seferberlik yılı ilan edilmesi yönünde talimat verdi. Bu çalışmalara yerel yönetimlerin de dahil edilmesi yönünde organizasyon şeması oluşturuldu, 8 bakanlığın bir araya gelmesiyle, başkanlığını Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yaptığı Uyuşturucu ile Mücadele Kurulu oluşturuldu."

Polat, uyuşturucuyla mücadelenin 81 ile yayılmaması durumunda başarılı olunamayacağını vurgulayarak, bu doğrultuda iller bünyesinde de mücadele kurulları oluşturulduğunu anımsattı.

"Uyuşturucuyla mücadelede il kurullarının daha etkin hale getirilmesi, genelgeyle teminat altına alındı" diyen Polat, şunları dile getirdi:

"2015 Acil Eylem Planı harekete geçirildi. Eylem planı, 4 temel esas üzerine oturtuldu. Birincisi, uyuşturucu maddeye ulaşımı engellemek. İkincisi, talebi önlemek. Üçüncüsü, gençleri, çocukları bu bataklıktan kurtaracak, tedavi edecek mekanizmalar oluşturulması, son olarak da bu gençleri sosyal hayata dahil etmek. İçişleri Bakanlığınca kurulan Narkotimler, 28 ilde başarılı operasyonlar yapıyor. Sokak satıcılarına meydanı dar ediyorlar. Uyuşturucu ile Mücadele Karar Destek Sistemi kuruldu.

Şimdi uyuşturucuyla mücadelede iş ve güç birliği yapmalıyız. Bunun için herkes elini taşın altına koymalı."

Polat, uyuşturucuyla mücadelede destek sağlayacak "Alo 191" hattının yakın zamanda devreye gireceğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber