İtalyan ordusunu Türk mutfağı doyuracak!

SEYYAR sahra ürünleri alanındaki üretimleriyle birçok ülke ordusunun tedarikçisi olan Öztiryakiler, IDEF'15'de sergilediği sahra şartlarında 2 saatte 350 kişiye kadar yemek pişiren Modüler Sahra Mutfağı OFK.06 ve deniz suyu arıtarak içme suyu kalitesine getiren mobil tipi su arıtma sistemi yerli ve yabancı askeri heyetler tarafından ilgi görüyor. İtalyan ordusunun da 80 sahra mutfağı tedariki için Öztiryakiler ile anlaşması bulunuyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 08 Mayıs 2015 11:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İtalyan ordusunu Türk mutfağı doyuracak!

Mutfak ekipmanları sektöründe, Türkiye'nin ilk imalatçı firmalarından biri olan Öztiryakiler, 12'inci Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nda (IDEF'15) sergilediği Modüler Sahra Mutfağı OFK.06 ve mobil tipi su arıtma sistemi ile yerli ve yabancı heyetlerin ilgisini çekiyor.

TANK, TOP, TÜFEK DEĞİL BİZ NASIL DOYURACAĞIZ DİYE DÜŞÜNÜYORUZ

Ana faaliyet alanlarının ev ve endüstriyel mutfak üretmek olduğunu söyleyen Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztiryaki, "Ancak son 10 yıldan beri askeri ihtiyaçları karşılamak için mobil mutfak üretmeye başladık. Çünkü hareketli ordularda yeni bir anlayış var. Hareketli ordularda kışlalarda değil konteyner şeklinde malzemelerle hastanesi, yemekhanesi dahil yeni bir konsept uygulanıyor. Dünyada böyle bir talep olunca biz de endüstriyel mutfak üreten bir firmayız ve bu alanda üretimler yapmaya karar verdik. 7 sene önce sahra mutfağında sadece bir modelimiz varken bugün 17 farklı modelde üretim yapıyoruz. Bu alanda çok hızlı bir mesafe kat ettik. Bugün İtalyan ordusuna bir modelimizi ihraç ediyoruz. Bu alanda benzer üretimler yapan Almanlar varken İtalyan ordusu bizi tercih etti. Bunun gururunu yaşıyoruz. Savunma fuarlarında top, tüfek, silah, tank varken biz insanları nasıl doyuracağız diye ürettiğimiz sahra mutfakları sergiliyoruz. Sahra mutfaklarımız tamamen hijyenik, sağlıklı gıda sunumunu ön planda tutularak üretiliyor" dedi.

İTALYAN ORDUSUNA 80 TANE SAHRA MUTFAĞI

Öztiryaki, sektördeki başarıların Dünya'nın sayılı firmalarından Kanadalı Weatherhaven şirketinin dikkatini çektiğini ifade ederek, "Ortaklık için bize geldiler ve inşallah haziran ayında ortaklığımızı hayata geçireceğiz. Şuan İtalyan ordusuna 80 tane sahra mutfağı yapmak için bir anlaşmamız var. Arkasından farklı bir modelde 100 adetlik sahra mutfağı için başka bir anlaşmamız olacak. Bizim şansımız şudur; hiçbir Avrupalı ya da Amerikalı firmanın bizimle başa çıkma şansı yoktur. Kaliteyi tutturabilirsek, zamanında da teslim edebilirsek potansiyeliniz varsa üretmeye bizle mücadele şansları yok. Çünkü işçi ücretlerimiz makul, çalışkanız, bizler çılgın Türk'üz. Merkezimiz İstanbul'da 100 bin metrekarelik kapalı bir alanda çalışıyoruz. 1200 kişi istihdam ediyoruz. Askeri işlerimiz büyüyecek diye 120 dönümlük bir arazide bulunan yedek bir fabrika binasını satın aldık. Sahra mutfakları üretiminde çok kısa sürede hızlı büyüyüp iyi referanslar ediniyoruz. Şuan bazı yabancı ülkelere 100 milyon doların üzerinde teklif verdik. Hangisi gelir hangisi gelmez bilemiyoruz. Ancak Ortadoğu ülkelerindeki siyasal krizler bizi olumsuz etkiledi. Mısır, Libya, Irak gibi ülkeler ile yaşanan siyasi krizler nedeniyle sağlıklı bir ortam yok. Allahtan Suudi Arabistan ile işlerimiz gayet güzel gidiyor.

OPERASYON BÖLGESİNE HIZLI VE KOLAY BİR BİÇİMDE ULAŞTIRILABİLİYOR

Modüler Sahra Mutfağı OFK.06, pişirme üniteleri tek tek veya birlikte komple bir mutfak olarak kullanılabilme özelliği ile arazi koşullarında esnek bir kullanım imkanı sağlıyor. Pişirme üniteleri römork üzerinde taşınabildiği için operasyon bölgesine hızlı ve kolay bir biçimde ulaştırılabiliyor. OFK.06, mazotla kullanan yeni nesil brülörle çalışmakta. Modüler Sahra Mutfağı askeri kullanım dışında afet bölgelerinde de hızlı ve verimli bir şekilde kullanılabiliyor. Modüler Sahra Mutfağı OFK.06, pişirme üniteleri tek başına veya römork üzerinde bir mutfak olarak da kullanılabiliyor.

DENİZ SUYUNU ARITAN SU ARITMA SİSTEMİ

Mobil tipi su arıtma sistemleri, yüzey suyunu, deniz suyunu arıtarak içme suyu kalitesine getirilebilen bir sistemdir. Sistem su içerisinde bulunabilen tortu, ağır metal, organik ve bakteriyolojik kirliliği ortadan kaldırıyor. Sistemin kullanımı kolay ve pratik. Su alma yapısının su kaynağına yerleştirilmesinden sonra sistem çalıştırılarak içme suyu sağlanıyor. Sistem besleme pompası, ön arıtma ekipmanları, ters ozmoz ünitesi, ultraviole ünitesi deposu ve jeneratörü ile birlikte portatif araç üzerinde kurulu. PLC sayesinde çıkış suyu kalitesi ve tüm ekipmanlarının çalışmaları kontrol edilmekte ve pano üzerinde mevcut durumları gözlenmekte.

MODÜLER SAHRA MUTFAĞI OFK.06'NIN BAZI ÖZELLİKLERİ

Boyutlar ve Ağırlık:

Nakliye pozisyonunda (Çadır kapalı halde) 3840 mm x 2040 mm x 2650 mm

Kullanım pozisyonunda (Çadır açık halde) 5250 mm x 4420 mm x 2650 mm

Yerden yükseklik: 30 mm

Ağırlık: 2.630 kg

* Sahra şartlarında 2 saatte 250-350 kişilik yemek pişirme kapasitesi

* Gerektiğinde römorktan ayrılarak tek başına çalışabilen pişirme modülleri

* Mazotlu çalışan yeni jenerasyon brülörler

* Üstün hareket kabiliyetine sahip tek akslı römork ve NATO standartlarına uygun yüksekliği ayarlanabilir çekme halkası

* Otomatik fren sistemi ve el freni

* Çift cidarlı kaynatma tenceresi

* Tek cidarlı kaynatma tenceresi

* Konveksiyonlu fırın

* Çok fonksiyonlu pişirme modülü

MOBİL SU ARITMA SİSTEMİ'NİN BAZI ÖZELLİKLERİ

Ağırlık: Yaklaşık. 1350 kg

Uzunluk: 4235 mm

Genişlik: 2170 mm

Yükseklik: Yaklaşık. 2350 mm

Yerden Yükseklik: 250 mm

Taner YENER-Enver ALAS/İSTANBUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber