Rektörü eleştirdi ihracı gündemde

Haber Giriş : 15 Ağustos 2006 08:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

M.Ü. Rektörü'nün, Yücel Aşkın'a destek vermesini eleştiren bir demeç veren öğretim üyesi Dr. Özdağ, atılma tehdidiyle karşı karşıya. Özdağ'ın kademe ilerlemesi de demeçleri nedeniyle 3 yıl durduruldu

Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şener Oktik, üniversitede Ortaçağ dönemini aratmayan uygulamalara imza atıyor. Üniversite hocalarının siyasi partilere üye olma, hatta siyasi partilerin yönetimlerinde görev alma haklarının olmasına rağmen, Rektör Şener Oktik, öğretim üyesi Selçuk Özdağ hakkında basına demeç verdiği gerekçesiyle ilk önce 3 yıl kademe ilerlemesinden durdurma cezası verdi. Özdağ'ın bir başka demecinden dolayı ise ?meslekten ihraç edilmesini' YÖK'e teklif etti.
ELEŞTİRİNİN BEDELİ

Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şener Oktik, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğretim üyesi ve Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı olan Şelçuk Özdağ'a ilk olarak 3 yıl kademe ilerleme durdurma cezası verdi. Özdağ'ın ceza almasına gerekçe olarak ise ?izinsiz olarak demeç vermek' suçu gösterildi. Selçuk Özdağ'ın bir haber ajansına yaptığı açıklamada, Rektör Şener Oktik'in Yücel Aşkın'a destek vermek için Van'a gitmesini eleştirerek, ?Rektör Şener Oktik'in 1500 km yol katederek Yücel Aşkın'a destek vermeye gitmesine gerek yok. Yücel Aşkın adaletin şefkatli kollarında. Rektör Şener Oktik önce kendi öğretim elemanlarına karşı adaletli olsun? açıklamasını yaptı. Özdağ'ın bu açıklamasından dolayı 3 yıl kademe ilerlemesinin durdurulması cezası verildi.

KONUŞMAK SUÇ

Rektör Şener Oktik'in, BBP Genel Başkan Yardımcısı ve üniversitede öğretim üyesi olan Selçuk Özdağ'a yönelik hasmane tutumu bununla da sınırlı kalmadı. Özdağ, Danıştay saldırısının ardından 23 Mayıs'ta Muğla'da gerçekleştirilen yürüyüşe Rektör Şener Oktik'in katılmasını eleştirdi. Özdağ, bir gazeteye verdiği demeçte, Rektör Oktik'in yürüyüşe katılımı zorunlu hale getirdiğini, bazı dekanların öğretim üyelerini tehdit ederek yürüyüşe çağırdığını belirtirken, ?CHP, bütün ilçe teşkilatları ile gelmiş. Yaklaşık 1000 kişinin katıldığı yürüyüşte 700-800 CHP bayrağı taşınıyordu. Hazırlanmışlar, örgütlenmişler. Rektör de CHP örgütü ile birlikte yürüyüş yaptı? açıklamasını yapmıştı. Selçuk Özdağ'ın yaptığı bu açıklamanın ardından Rektör Şener Oktik, Özdağ'a üniversiteden atılma cezası verilmesini istedi. Muğla Üniversitesi Yönetim Kurulu, Selçuk Özdağ'a üniversiteden uzaklaştırılma cezası verilmesi için YÖK Başkanlığı'na yazı yazdı. YÖK Disiplin Kurulu, Özdağ'ın savunmasını aldıktan sonra kararını verecek.

Yönetmelik kanuna aykırı

Selçuk Özdağ, YÖK Kanunu'nun üniversite öğretim üyelerine siyasi partilere üye olma hatta yönetimlerinde görev alma hakını verdiğini belirtirken, ?Ancak YÖK Kanunu'nda bu düzenleme yapılmasına rağmen YÖK Disiplin Yönetmeliği'nde ?demeç verme' yasağı hala korunuyor. Yönetmelik kanuna aykırı. Kanuna aykırı olan yönetmelik uygulanmaz. BBP Genel Başkan Yardımcısı olarak 1500'den fazla demeç verdim. Ancak hakkımda hiçbir soruşturma açılmadı. Rektörün icraatlarına yönelik eleştirilerimin ardından soruşturma açılması oldukça anlamlıdır. Bana siyaset yapma hakkı verildiğine göre fikir ve ifade hürriyeti, tenkit etme hakkım vardır. Ya siyaset yapma hakkı verilmemeli, ya da fikir ve ifade hürriyetimiz engellenmemelidir? dedi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber