Servis araçlarının kaldırılacağı iddiası geçersiz

Davutoğlu, "Metro ve raylı sistem güzergahında servis araçlarının kaldırılacağı iddiası geçersizdir. Metro ve raylı sistem tabi ki yaygınlaştırılacak. Gerekli düzenlemeler yapılacak" diye konuştu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 12 Mayıs 2015 14:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Servis araçlarının kaldırılacağı iddiası geçersiz

Başbakan Ahmet Davutoğlu ATO Kongre Merkezi'nde şoför esnafı ile buluştu. Davutoğlu, ticari taksi, hatlı minibüs, servis aracı ve özel halk otobüslerinin 2016 yılı sonuna kadar yenilenmesi halinde ÖTV'nin karşılanacağını ve araçlara takılacak kamera bedelinin vergiden düşürüleceğini belirtti.

"İnsanlarımızın canlarını, malları emanet ettiği asil kardeşlerim" diyerek konuşmasına başlayan Davutoğlu, "Siz bu emanete hep sahip çıktınız. Anneler, babalar çocuklarını servise emanet ederken canlarını ciğerlerini emanet ediyorlar. O servis şoförleri, o çocuklara bir baba bazen de bir anne şefkati ile yaklaşır ve onları bağırlarına basarlar. Sizler emanetin hakkını veriyorsunuz. Sizin hakkınızı vermek de bizim için bir görevdir" diye konuştu.

"SİZLER SIR KÜPÜSÜNÜZ"

Şoförlerin sır küpü olduğunu kaydeden Davutoğlu, "İkinci konu ise mahremiyet. Allah bilir nelere şahit oluyorsunuz. Bazen belki arkada oturan bir ailenin aile sırlarına, bazen şahsi sırlara, belki bazen iki siyasi oturuyor onların sırlarına... Ama şoför esnafı mahremiyete de özen gösterir. Kimsenin sırrını herhangi bir yerde açmaz. Sizler sır küpüsünüz" açıklamasında bulundu.

"SİZLER MEMLEKETİN VAZİYETİNİN RADARLARISINIZ"

Davutoğlu, "Sizler memleketin vaziyetinin radarlarısınız. Memlekette durum iyi mi kötüye mi gidiyor en iyi siz hissedersiniz. Bugün bizi coşkuyla karşılamanızdan anlıyoruz ki vaziyet iyi. Dışişleri bakanlığım döneminde Kırlangıç Caddesi'nde otururken her gece eve giderken oradaki taksi esnafı ile çay içer sohbet ederdim. Onlara da selam olsun" dedi.

"2016 YILI SONUNA KADAR YENİLERSENİZ ÖTV'NİZİ BİZ ÖDEYECEĞİZ"

Davutoğlu, ticari taksi, hatlı minibüs, servis aracı ve özel halk otobüslerinin 2016 yılı sonuna kadar yenilenmesi halinde ÖTV'nin alınmayacağını belirterek, "Ticari taksi, hatlı minibüs, servis aracı, özel halk otobüsünüzü 2016 yılı sonuna kadar yenilerseniz ÖTV'nizi biz ödeyeceğiz. Son teknoloji ile donanmış güvenli, konforlu araçlarda hizmet vereceksiniz" dedi.

"GPS SİSTEMLERİNİN BEDELİNİ VERGİDEN DÜŞÜRÜYORUZ"

GPS bedelinin de vergiden düşürüleceğini vurgulayan Davutoğlu, "İnsanımızın canı size, sizin canınız da bize emanet. Bazı saldırılara maruz kalıyorsunuz. Bu şiddeti önlemek amacıyla araçlarınıza takılacak kamera ve GPS sistemlerinin bedelini vergiden düşürüyoruz" dedi.

"ÖZEL HALK OTOBÜSÜ TANIMI KARAYOLLARI TRAFİK KANUNA EKLENECEK"

Davutoğlu, "Temiz dinlenme yerleri hızla yayılacak. En iyi bekleme durakları yapılacak. Özel halk otobüsü tanımı, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'na eklenecek. Minibüsçülerin motorlu taşıtlar vergisi sorunlarını çözeceğiz" dedi.

"METRO VE RAYLI SİSTEM GÜZERGAHINDA SERVİS ARAÇLARININ KALDIRILACAĞI İDDİASI GEÇERSİZDİR"

Davutoğlu, "Metro ve raylı sistem güzergahında servis araçlarının kaldırılacağı iddiası geçersizdir. Metro ve raylı sistem tabi ki yaygınlaştırılacak. Gerekli düzenlemeler yapılacak" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber