Yeni bir kamu ihale kanunu üzerinde çalışılıyor

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Kamu İhale Kurulu kararlarının yargıyla olan ilişkisine yönelik düzenlemeler yapılması gerektiğini belirtti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Mayıs 2015 13:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yeni bir kamu ihale kanunu üzerinde çalışılıyor

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin "Katılımcılığın, şeffaflığın ve güvenin sağlanması bakımından ihale mevzuatında çok ciddi değişiklikler yapılmalı" dedi. Kamu İhale Kurumu tarafından düzenlenen sempozyuma katılan Bakan Bilgin, Kamu İhale Kurılu kararlanmn yargıyla olan ilişkisine yönelik düzenlemeler yapılması gerektiğinin altını çizdi. Türkiye'de önemli projelerin tamamının yargıya götürüldüğünü ve bunun işleri önemli ölçüde aksattığım kaydeden Bilgin "Geri dönülmesi zor durumlarla karşı karşıya kalıyoruz" dedi.

AB müktesebatına uyum

Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur ise uygulamadaki bazı so- runlan gidermek ve AB müktesebatına uyum için yeni bir ihale kanunu üzerinde çalışnklanm kaydetti. Klasik kamu alım- lanyla enerji, ulaştırma ve posta sektöründe faali vef söntpren kumluşlann alımlanmn aynı kanun içinde farklı kurallara tabi tutularak düzenleneceğini belirten Cantimur, AB'ye uyumla olmayan istisnaları kaldırmayı planlanmanın belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber