Davutoğlu: Bize saldırırken kurt, millet menfaatini savunurken kuzu

MHP lideri Bahçeli'yi hedef alan Başbakan Davutoğlu, ''Sayın Bahçeli, Osmaniye'de yuhalandığında susturdum ama günlerdir bize hakaret ediyor. Bir siyasetçinin şerefi vatan toprağının her köşesine adım atmasıyla ölçülür. Bahçeli, bize saldırırken kurt, millet menfaatini savunurken kuzu'' dedi.

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 12 Mayıs 2015 15:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Davutoğlu: Bize saldırırken kurt, millet menfaatini savunurken kuzu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Isparta mitinginde konuşuyor.

Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:

''Bazıları Türkiye'yi sadece sahillerden ibaret sanır. Bediüzzaman'a zulmeden CHP'ye oy vermek Isparta'ya yakışır mı? Paralel çete AK Parti'nin dışında kim varsa ona oy verin diyor. Aziz kardeşlerim nasıl CHP zihniyeti Türkiye'nin batısında tek parti zihniyetini sürdürüyorsa HDP de doğuda aynı zihniyeti sürdürüyor. O da Diyanet kalksın diyor.

CHP'ye verilen her oy HDP'ye, HDP'ye verilmiş her oy CHP'ye verilmiş gibidir. Tek parti zihniyetine bir daha yol verir miyiz? Gelin MHP'nin yaklaşımına bakalım. Kim ne sebeple olursa olsun kasetle şantajla ilgili siyaset yaparsa karşısında bizi bulur. Kasetti 2011'de olduğu gibi perde gerisi oyunlardı bunların hiçbirisine taviz vermeyeceğiz siyasette dürüstlüğü savunacağız.

Barış içinde sandığa yürüyeceğiz. Siyasette ahlakı, dürüstlüğü savunacağız. Burada Sayın Bahçeli'ye sesleniyorum kendisine Osmaniye'de yuhalandığında susturdum. Ama Bahçeli günlerdir bize hakaret ediyor. Diyor ki bana doğuda Serok Ahmet Batıda Türkmen Ahmet doğrudur. Osmaniye'deykim Yörük Ahmet dediler, Sivas'taydım Yiğido Ahmet dediler o da doğru. Buradayım Torosların öz evladı o da doğru. İşte bizim farkımız bu. Bizim şerefimize hakaret etmemiş olmasaydı söylemezdim bir siyasetçinin şerefi vatan toprağının her köşesine adım atmasıyla ölçülür. Ben onu yuhalatmadım biz ona hikmet dersi ahlak dersi vereceğiz. Hakkari'deki al bayrak benim şerefimdir.

''BİZE SALDIRIRKEN KURT, MİLLET MENFAATİNİ SAVUNURKEN KUZU''

Paralel Yapı Suriyeli Türkmenlere yardım götüren MİT TIR'larına operasyon yaparken, Bahçeli'den ses yok. Bize saldırırken kurt, millet menfaatini savunurken kuzu.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber