Eroğlu: En önemli şey, gıda güvenliği olacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Yakın zamanda dünyada en önemli şey, gıda güvenliği olacak. Afyonkarahisar'ı ve Türkiye'yi, gıda üretimi ve ihracatı yapan bir ülke haline getirdik"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2015 16:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eroğlu: En önemli şey, gıda güvenliği olacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yakın "Yakın zamanda dünyada en önemli şey, gıda güvenliği olacak. Afyonkarahisar'ı ve Türkiye'yi, gıda üretimi ve ihracatı yapan bir ülke haline getirdik" dedi.

Eroğlu, Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde, Cumhuriyet Meydanı'ndan düzenlenen Yedikapı Barajı'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, eğitim, sağlık ve ulaşım alanlarında Türkiye'de çok büyük değişim ve dönüşüm yaşandığını söyledi.

Bu yatırımları en iyi gurbetçilerin fark ettiğini dile getiren Eroğlu, Afyonkarahisar'ın çehresinin de değiştiğini anlattı.

Eroğlu, hükümetin eski Türkiye'yi değiştirmek için çok gayret ettiğini belirterek, "Değişimde en büyük gayreti başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yaptı. İstanbul'da Erdoğan'dan önce sokaklarda çöp dağları vardı hatta çöp dağları patlaması olmuştu. Ümraniye'de 38 vatandaşımız bu olayda hayatını kaybetmişti. Literatüre 'vahşi çöp alanı Türkiye' diye geçmişti. Utandık" diye konuştu.

Türkiye'nin yarı kurak iklim bölgesinde olduğunu anımsatan Eroğlu, bu bakımdan tarımın büyük önemi bulunduğunu vurguladı.

Bakan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Yakın zamanda dünyada en önemli şey gıda güvenliği olacak. Afyonkarahisar'ı ve Türkiye'yi, gıda üretimi ve ihracatı yapan bir ülke haline getirdik. Türkiye, bütün dünyayı besleyecek bir potansiyele sahip ancak altyapı, sulama, baraj ve göletler, sulama tesisleri gerekiyor. Allah'a şükür bu konuda rekorlara imza attık. Bin günde bin gölet ve sulamayla rekora imza attık. Dünyada bu bir rekordur."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber