Hürriyet, o manşeti yine yayına aldı

Hürriyet tepkiler üzerine kaldırdığı manşeti bu kez Erdoğan'ın sözleri üzerinden yeniden yayına aldı

Haber Giriş : 16 Mayıs 2015 23:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hürriyet, o manşeti yine yayına aldı

Mısır mahkemesi, bugün Mısır'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı için idam cezası kararı verdi.

Karara batı dünyası pek fazla ses çıkarmadı. En yüksek tepkiyi ise şuana kadar Türkiye koyuyor.

Hürriyet Gazetesi, idam kararını aşağıdaki manşetle okurlarına duyurdu. Bu manşet, Cumhurbaşkanı Erdoğan da benzer bir oyla seçildiğinden Aydın Doğan grubunun Erdoğan'a, günü geldiğinde sen de böyle olacaksın alt mesajını içeren bir algı operasyonu ve tehdit olarak algılandı.

Başbakan Davutoğlu da, partisinin mitinginde bu manşeti şu sözlerle eleştirdi:

"Türkiye'de 55 yıl önce yaşanan bir zillet, acı şimdi Mısır'da tekrar ediliyor ve bakınız Türkiye'de şu anda, bugün Doğan Medyası, kartel medyasının internet sayfası, üzücü ve acı olduğu için doğrudan veriyorum, herkes ders alsın diye doğrudan söylüyorum, hiç kaçınmadan. Manşeti ne biliyor musunuz? 'Yüzde 52 ile cumhurbaşkanı olan Mursi idama mahkum oldu'. Ne demek istiyorlar? Eğer kastettikleri Türkiye'de yüzde 52 ile Cumhurbaşkanı olan Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ise bilsinler ki bu topraklarda bir daha seçilmiş cumhurbaşkanı ya da başbakan idam sehpasına gönderilemeyecek, muhakeme edilemeyecek, mahkeme önüne çıkarılamayacak. Her ne suretle olursa olsun, demokrasiyi sonuna kadar koruyacağız. Bütün bu mesajları üstü örtülü verenler, Bursa'nın bu meydanından ders alsınlar."

Davutoğlu'nun açıklamasından kısa bir süre sonra, Hürriyet Gazetesi manşetin resmini değiştirdi.

Ancak akşam saatlerinde gazete bir kez daha benzer bir manşeti kullandı. Manşetteki sözler aynıydı ancak bu sözler Erdoğan'a aitti. Hürriyet Gazetesi bu kez, bu yeni manşetiyle "biz söylemiyoruz, Erdoğan kendisi söylüyor" algısı yaratmaya çalıştığı belirtiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber