Kırmızı Kitap'ta son söz hükümetin

Genelkurmay tarafından güncellenen Türkiye'nin Milli Askeri Stratejisi'nde paralel yapılanmanın nasıl tanımlanacağı netlik kazanmadı. Kırmızı Kitap'ta paralel yapının 'Legal görünümlü illegal yapı' olarak yer alması bekleniliyor. Askerin hazırlayacağı taslağa son şeklini ise hükümet verecek.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 17 Mayıs 2015 08:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kırmızı Kitap'ta son söz hükümetin

Genelkurmay Başkanlığı, 29 Nisan'da MGK toplantısında alınan kararlar doğrultusunda askerlerin kırmızı kitabı olarak bilinen Türkiye'nin Milli Askeri Stratejisi (TÜMAS)'ı güncellemeye başladı. Bir savunma stratejisi olan TÜMAS'ın Milli Güvenlik Siyaset Belgesi (MGSB) esaslarıyla TSK'nın görev, yetki ve sorumlulukları çerçevesinde güncellenirken, "Legal görünümlü illegal yapı" olarak tarif edilen paralel örgütün askerlerin kırmızı kitabında nasıl yer alacağı merak ediliyor. Kırmızı Kitap diye tabir edilen Milli Güvenlik Siyaset Belgesi 3 bölümden oluşuyor. İç siyaset ile ilgili bölümü İçişleri Bakanlığı, dış siyaset ile ilgili bölümü Dışişleri Bakanlığı, savunma ile ilgili bölüm ise Genelkurmay tarafından hazırlanıyor.

SON KARARI BAŞBAKAN VERECEK

İç ve dış tehditle ilgili bölümde paralel yapı devlete yönelik tehdit olarak yer aldı. Savunmayla ilgili bölüm ise henüz bitmedi. Bu bölümde paralel yapının tehdit tanımlamasına nasıl yer verileceği konusu henüz netlik kazanmadı. Bu bölümde tehdit algılamasından çok savunma strateji üzerinde durulduğu için , "Legal görünümlü illegal yapı" ifadesinin yer alıp almayacağı ya da nasıl yer alacağı merak ediliyor. Genelkurmay'ın hazırladığı taslak Bakanlar Kurulu'na gönderilecek. Nihai karar Bakanlar Kurulu'nda ve Başbakan'da olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber