16 Ağustos 2006'nın önemli gündem başlıkları...

Haber Giriş : 16 Ağustos 2006 10:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanların faaliyetleri

- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Lübnan'da temaslarda bulunacak.

- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, resmi ziyaretlerde bulunmak üzere Türkiye'ye gelen Sudan Tarım Bakanı Muhammed Kabbashi Eisa ve beraberindeki heyetle görüşecek.

- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, saat 10.30'da "Karadeniz Bölgesi Kanser ve Kanser Risk Faktörleri Araştırması" konulu toplantıya katılacak.

- İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak ve Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, yangında zarar gören Çankırı Bayramören İlçesi Yayladere köyünde incelemelerde bulunacak.

- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Hacı Bektaş Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri'ne katılacak. Bakan Çubukçu, Nevşehir'de de incelemelerde bulunacak.

- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Karaman'da ziyaretlerde bulunacak.

- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Elazığ'da ziyaretlerde bulunacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Aydın'ın Kuyucak İlçesi'nde açılışa katılacak ve halka hitap edecek.

- Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, saat 10.00'da, Hacı Bektaş Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri'ne katılacak.

- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, saat 10.00'da Hacı Bektaş Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri'ne katılacak, saat 12.00'de DSP Hacıbektaş İlçe Başkanlığı önünde halka hitap edecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, toplantı, görüşme, ziyaret

- Eğitim - Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, saat 11.30'da 'Milli Eğitim Bakanlığı Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair' basın açıklaması ve suç duyurusunda bulunacak.

- Memur - Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Aksu ve Yönetim Kurulu üyeleri, saat 10.15'de Toplu Görüşmelerle ilgili temaslarda bulunmak üzere Türk - İş Başkanı Salih Kılıç'ı makamında ziyaret edecek.

- Yapı-Yol Sen, saat 13.00'da toplu görüşmelerle ilgili basın açıklaması yapacak.

- Bem-Bir-Sen, saat 10.00'da toplu görüşmelerle ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

- Hak - İş Kadın ve Çocuk Platformu üyeleri, saat 11.00'da İsrail Büyükelçiliği önünde basın açıklaması yapacak.

- TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası yönetim kurulu tarafından, saat 10.30'da "İnsanlığın Doğa İle Mücadelesinin Değişmez Paradiğması: Poseidon'un şakası yok" konulu basın toplantısı düzenlenecek.

- Ezilenlerin Sosyalist Platformu üyeleri, saat 12.30'da basın açıklaması yapacak.

- Mazlum - Der üyeleri tarafından, saat 12.30'da "Filistin Halkına Yardım Kampanyası" tanıtımı için basın toplantısı düzenleyecek.

- İstanbul Valisi Muammer Güler, saat 09.30'da, Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda 1999 yılından bugüne kadar Valilik Özel İdaresi tarafından yapılan deprem çalışmaları ve yatırımları ile ilgili sunum yapacak.

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, saat 10.30'da, Eresin Otel'de, Dünya Ehl-i Beyt Vakfı'nın düzenlediği Hacı Bektaşi Veli'yi anma törenine katılacak. Topbaş, saat 13.00'te İstanbul Büyükşehir Belediyesi Lojistik Destek Merkezi'nin açılışını yapacak. Topbaş, ayrıca Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık'la saat 18.00'de makamında görüşecek.

- İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde saat 10.30'da açıklama yapılacak.

- ESP'liler, Galatasaray Postanesi önünde, saat 13.00'te, Fibel'e mektup gönderme eylemi yapacak.

- Tuzla Emniyet Müdürlüğü Huzur Toplantısı, saat 13.00'te, TÜDEV Konferans Salonu'nda yapılacak.

- Türk-Yunan Defne Derneği ve Yunanistan Başkonsolosluğu'nun öncülüğünde Atina Kapodistriakon Üniversitesi Türkoloji Bölümü öğrencisi 30 Yunanlı genç, Yıldız Teknik Üniversitesi'nin davetlisi olarak İstanbul'a geliyor. Öğrenciler saat 10.30'da Karaköy Güllüoğlu'nu ziyaret edecek.

- Şırnak'ta, teröristlerce çıkan çatışmada şehit olan Piyade Onbaşı Yakup Pak'ın cenazesi, Adana'nın Ceyhan İlçesi'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

DÜNYA GÜNDEMİ

Lübnan'a BM Barış Gücü yerleştirilmesi

- Birleşmiş Milletler (BM), 2 hafta içinde Güney Lübnan'a 3 bin 500 barış gücü askeri yerleştirmeyi planladığını bildirdi.

İsrail-Hizbullah savaşının ardından

- İsrail saldırıları sonucu yerlerini yurtlarını terk eden yüz binlerce Lübnanlı ateşkesin ardından evlerine dönmeye devam ediyor.

İsrail'in Filistin'e saldırıları

- İsrail, 28 Haziran'dan beri Filistin topraklarını bombalamaya devam ediyor. İsrail saldırılarında 200'e yakın Filistinli can verdi ve yüzlerce kişi yaralandı. İsrail saldırılarında Gazze'nin alt yapısını yerel bir edilmesi sonucu Filistinliler zor anlar yaşıyor.

Irak'ta sivil katliamı durmak bilmiyor

- Irak'ta iç savaş çıkartmak isteyen terör örgütü El Kaide ve devrik Irak diktatörü Saddam yanlılarının, sivilleri hedef alan saldırılarında hemen her gün onlarca kişi can veriyor ve yaralanıyor. Iraklı dini ve siyasi liderler, başta cami olmak üzere mukaddes mekanlara bile saldıran tefrikacı teröristlerin oyununa gelinmemesi çağrısında bulunuyor.

Londra'da terör saldırısı iddiaları

- İngiltere'de terör saldırısı planları iddiasıyla artırılan alarm seviyesi düşürülürken, soruşturmalar devam ediyor.

Yanukovich'in Rusya ziyareti

- Ukrayna'nın Rusya yanlısı yeni Başbakanı ViktorYanukovich, 2 günlük Rusya ziyaretine başladı.

Papa'nın Kabul Günü

- Papa 16. Benedict, Kabul Günü'nde ziyaretçileriyle görüşecek.

OPEC'in aylık raporu yayınlanacak

- Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) aylık raporunu yayınlayacak.

SPOR GÜNDEMİ

- 2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçlarının hazırlıklarını sürdüren A Milli Futbol Takımı, özel maçta Lüksemburg ile saat 21.00'da karşı karşıya gelecek.

- Beşiktaş, Türkiye 2. Futbol Ligi A Kategorisi ekiplerinden İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde saat 18.00'de özel bir maç yapacak.

- Fenerbahçe, Türkiye 2. Futbol Ligi B Kategorisi 1. Grup ekiplerinden Güngören Belediyespor ile Samandıra Tesisleri'nde saat 18.00'de özel bir maç yapacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber