Uyuşturucu vaka tespitleri yüzde 2 bin arttı

Adana'da sağlık muhabirleriyle bir araya gelen TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Türkiye'de uyuşturucu kullanımıyla ilgili yaptıkları araştırmaların sonuçlarını paylaştı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 18 Mayıs 2015 10:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Uyuşturucu vaka tespitleri yüzde 2 bin arttı

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU Adana

TBMM sağlık Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, uyuşturucu ile mücadele eylem planının yürürlüğe girmesiyle birlikte, özellikle okul çevrelerinde güvenliğin sağlanması için oluşturulan narkotimler sayesinde, "uyuşturucu" vakalarının tespitinde yüzde 2 bin 700 oranında artış yaşandığını bildirdi. Uyuşturucu kullanan kişilerin tedavi süreci tamamlandıktan sonra da iş bulmada ve toplumsal hayata karışmada sıkıntı çektiklerini ifade eden Ünüvar, uyuşturucu bağımlılığından kurtulmuş kişilerin sicillerinin düzeltilmesi ile ilgili birtakım düzenlemelerin yapılacağını kaydetti.

'Sicil düzenlemesi'

Ünüvar, seçim bölgesi Adana'da sağlık muhabirleriyle bir araya geldi. Ünüvar, seçim çalışmaları ve vaatlerinden sağlık projelerine, Türkiye'de uyuşturucu kullanımı ile ilgili yaptıkları araştırmalara kadar pek çok konuda bilgi verdi. Türkiye'nin uyuşturucu konusunda risk altında olduğunu belirten Ünüvar, "Yasadışı afyon üretiminin yüzde 92,5'i Afganistan'da üretiliyor. Afyon, ipek yolu kullanılarak Batı'ya ulaştırılıyor. Sentetik uyuşturucular ise Batı'da üretilerek aynı yol üzerinden doğuya ulaştırılıyor" dedi.

Uyuşturucu ile mücadele konusunda yaptıkları çalışmalara ilişkin bilgi veren Ünüvar, özellikle okul çevrelerinde güvenliğin sağlanması için oluşturulan narkotimler sayesinde, "uyuşturucu" vakalarının tespitinde yüzde 2 bin 700 oranında artış yaşandığını bildirdi. Uyuşturucu kullanan kişilerin tedavi süreci tamamlandıktan sonra da iş bulmada ve toplumsal hayata karışmada sıkıntı çektiklerini ifade eden Ünüvar, uyuşturucu bağımlılığından kurtulmuş kişilerin sicillerinin düzeltilmesi ile ilgili birtakım düzenlemelerin yapılacağını kaydetti.

'3T kuralı lazım'

Ünüvar, yaptıkları araştırmaya göre uyuşturucu kullanıcılarının genelde asgari ücretten az aylık gelirleri bulunduğunu belirtirken, sentetik uyuşturucu kullanıcılarının çoğunlukla gelir düzeyi yüksek kişilerden oluştuğunu ifade etti.

Ünüvar seçim süreci nedeniyle Uyuşturucu ile Mücadele Yüksek Kurulu'nun aylık toplantılarına bir süre ara verdiklerini beliterek, "En kısa zamanda kurulu Adana'da toplamayı planlıyoruz" diye konuştu.

Adana'da yaptığı seçim çalışmaları ile de bilgi veren Ünüvar, seçmenin tepkisinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek "İnsanlara 3T kuralı ile yaklaşmak lazım. Temas, tebessüm ve tahammül edeceksin. Kazanacağınız 2T ise takdir ve teşekkür" diye konuştu.

ÜNÜVAR ESNAFI ZİYARET ETTİ

- Adana'da esnaf ziyareti gerçekleştiren Ünüvar, ziyaret ettiği bir fırının önünde oturan down sendromlu gençle sohbet etti. Gence, torununun da down sendromlu olduğunu anlatan Ünüvar, torununun videosunu telefondan açarak izletti. Videonun ardından mutlu olan genç, Ünüvar'ı el sallayarak uğurladı.

- Ziyaretler sırasında bir vatandaş Ünüvar'dan dişlerini yaptırmasını istedi. Ünüvar diş tedavisi için söz verdi.

Vatandaş bu durumun ardından altın diş yapılmasını talep etti. Gülüşmelerin ardından Ünüvar, "Altın diş mi kaldı" diyerek kartını uzattı ve cep telefonu numarasını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber