Davutoğlu: Saldırıları şiddetle kınıyoruz

Başbakan Davutoğlu, HDP bürolarına düzenlenen saldırıların sonuna kadar takipçisi olacaklarını açıkladı, "Kimse mağduriyet yaratmasın, hükümeti suçlayıcı tutuma girmesin" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2015 13:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Davutoğlu: Saldırıları şiddetle kınıyoruz

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Karaman mitinginde yaptığı konuşmada, HDP'nin Mersin ve Seyhan parti binalarında meydana gelen patlamalarla ilgili olarak, "AK Parti Genel Başkanı olarak, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak söylüyorum; kim seçim kampanyasına şiddet bulaştırırsa, kim seçim kampanyasında herhangi bir şekilde şiddete yönelik bir çağrıda bulunursa, bunun karşısında en önce AK Parti duracak" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek, "Kime yönelik olursa olsun, her zaman saldırıların karşısında olduk. Kim yaparsa yapsın, saldırıların her zaman hesabını sorduk" şeklinde konuştu.

İçişleri Bakanıyla görüştüğünü ve gerekli bilgileri aldığını kaydeden Davutoğlu, "Bu bilgilerden hareketle net bir talimat da verdim, 'Arkasında kim varsa bu saldırıların çıkarın, müsebbipleri için gereken her türlü takibatı yapın' dedim" ifadelerini kullandı.

"İnşallah 7 Haziran'a hep beraber barış içerisinde yürüyeceğiz"

Başbakan Davutoğlu, "İnşallah 7 Haziran'a hep beraber barış içerisinde yürüyeceğiz. Birileri provokasyon yapabilir, birileri seçim ortamını bozacak şiddet eylemlerinde bulunabilir, en başından beri bunu bekliyorduk. Böyle provokasyonların olabileceğini hep kaygıyla izledik. Buradan net olarak bir kez daha söylüyorum, bu saldırıları hem kınıyoruz hem de saldırıların müsebbibi kimse sonuna kadar takipçisi olacağız" şeklinde konuştu.

"Bütün partilere çağrıda bulunuyorum, hepimiz, kime karşı olursa olsun, partilere yönelik, seçim kampanyasına yönelik saldırılar konusunda ilkeli bir tutum takınmalıyız" diyen Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Aynı şekilde bizim de birçok seçim büromuz saldırıya uğradı, milletvekili adaylarımız saldırıya uğradı, Siirt'te, Van'da, Ağrı'da. O zaman da bu çağrıda bulunduk. Şimdi de HDP, MHP, CHP, bütün parti liderlerine ve bütün parti teşkilatlarına çağrıda bulunuyorum, hep beraber, kim yaparsa yapsın, şiddetin karşısında olmaya kararlı bir şekilde devam edelim."

Davutoğlu, bu saldırılardan hareketle, herhangi bir şekilde provokatif eylemler olursa ya da bu saldırılar bir şekilde yön saptırarak AK Parti'yi, Hükümet'i suçlayacak niteliğe bürünürse buna da taviz vermeyeceklerini söyledi.

"Hızlı tren Konya'dan Karaman'a gelecek"

Davutoğlu, "Hızlı tren Konya'dan Karaman'a gelecek, buradan Mersin'e inecek, Adana'dan Şanlıurfa'ya, Habur'a kadar gidecek. Karaman, ulaşım hatlarımızın kavşak noktası olacak. Bir müjde daha, inşallah Karaman Havalimanının da etüt çalışmalarını tamamladık, hayata geçiriyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber