Müezzinoğlu: 2,5 yılda 2 bin 100 ambulans dağıttık

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, "Yalnız bu yıl ocak ayında Sayın Başbakanımızın öncülüğünde 800 ambulansı bir seferde bu ülkeye dağıttık. Şu kardeşiniz, Sağlık Bakanı olarak 2,5 yıl oldu. Bu 2,5 yılda 2 bin 100 ambulans dağıttık" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2015 21:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Müezzinoğlu: 2,5 yılda 2 bin 100 ambulans dağıttık

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Aile hekimliğinden sonra artık ailelerimizin aile diş hekimleri de olacak" dedi.

Müezzinoğlu, Şehitkamil Ağız ve Diş Semt Polikliniği açılışı ve ambulans teslim töreninde, parti olarak kuruldukları günden itibaren insanı yaşatmanın ve insanı yüceltmenin peşinde koşan bir yönetim ve siyaset anlayışıyla hizmet üretmeye çalıştıklarını belirtti.

Gece gündüz demeden çalışarak, bir taraftan arkalarında eser bırakırken, bir taraftan da yeni hedefler ve yeni projelerle Türkiye'yi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak için çaba gösterdiklerini ifade eden Müezzinoğlu, şunları söyledi:

"Geçtiğimiz 12-12,5 yıl zarfında arkamızda peş peşe güzel eserler bıraktık. Eskiden, 'arkasında çil çil kubbeler bırakan' denirdi. Bizim de AK Parti olarak arkamızda duble yollar, tüneller, tüp geçitler, havaalanları, hastaneler, ambulanslar var. Şimdi şehir hastaneleri geliyor. Allah'a şükürler olsun ki her alanda arkamızda çil çil eserler var. Hedefimiz daha ileriyi, daha güçlüyü, daha gelişmişini ülkemize sunmak."

Daha önce millet iradesinin yok sayıldığını anımsatan Müezzinoğlu, AK Parti iktidarları döneminde ise milletin istediklerinin yapıldığını ifade etti.

İktidara geldikleri 2002'de 34 olan ağız diş sağlığı merkezinin bugün itibarıyla 170'e ulaştığını vurgulayan Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"İş üniti sayısı bin 500'lerdeyken, bugün 9 bin diş üniti olan ağış diş sağlığı merkezleri ve ağız diş hastanelerini açtık. Şimdi yeni bir uygulamaya başlıyoruz. Aile hekimliğinden sonra artık ailelerimizin aile diş hekimleri de olacak. 3 yaşındaki çocuğumuz da 5 yaşındaki çocuğumuz da 12 yaşındaki evladımız da ağız diş sağlığı hekimleriyle, bu anlamda sağlıklı geleceğe hazırlanacak. Biz fakirimizi fukaramızı, darda zorda olanı ve vatandaşımızın her kesiminin sağlığın en iyisine, en idealine ulaşabileceği yolları aştık, önündeki engelleri kaldırdık."

- "2,5 yılda 2 bin 100 ambulans dağıttık"

AK Parti'den önce vatandaşın az sayıda olan ambulanslardan da hizmet alamadığını dile getiren Müezzinoğlu, şimdi bir seferde 20 ambulansı hizmete aldıklarını kaydetti.

Türkiye'de kendilerinden önce toplam 617 ambulans bulunduğuna dikkati çeken Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Yalnız bu yıl ocak ayında Sayın Başbakanımızın öncülüğünde 800 ambulansı bir seferde bu ülkeye dağıttık. Şu kardeşiniz, Sağlık Bakanı olarak 2,5 yıl oldu. Bu 2,5 yılda 2 bin 100 ambulans dağıttık. 2 binli yıllarda ambulans helikopteri, ambulans uçağı nasıl duyuyorduk. 'Almanya'dan Antalya'ya tatile gelen Alman turist, kaza yapmış, Almanya'yı aramış, gelen ambulans uçakla Almanya'ya götürülmüş' diye duyuyorduk. Vay anasını ya. 'Biz o günleri görmeyiz, biz o hizmeti alamayız' dedirtiyorlardı. Birileri de şunu diyordu. 'Bu millet zaten o hizmete layık değil' diyordu. Ama o 'muhtar bile olamazsın' denilen Recep Tayyip Erdoğan ne dedi; 'Almanya'da ne varsa Türkiye'de de o olacak' dedi. Şimdi ambulans helikopterlerimiz var mı, ambulans uçaklarımız var mı. Kazaen 4 günlüğüne gelseler, ambulanslarımızın mazotunu doldurabilir mi? Allah korusun. Şimdi o günlerden bugünlere geldik. Daha iyilerinin peşinde koşuyoruz."

- Şehir hastaneleri

Müezzinoğlu, şehir hastaneleriyle ilgili 3 yıllık bir gecikme yaşandığını ve gecikmenin sebebinin de CHP olduğunu söyledi.

Gaziantep'e bin 875 yatak kapasiteli şehir hastanesi yapacaklarını kaydeden Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bütün muhalefetlerine rağmen kanun çıkardık. Kanunu anayasa mahkemesine götürdüler. Kim götürdü, CHP. Peki niye götürüyor. 'Bu millete şehir hastaneleri fazla, bu millet haketmiyor' onun için götürüyor. Ama Recep Tayyip Erdoğan ne dedi, 'siz ne yaparsanız yapın bu hastaneler olacak' dedi ve oluyor. Sabah Mersin'deydim. Mersin Şehir Hastanesi bin 250 yataklı. 19 Mayıs 2016'da hizmete girecek. Kaba inşaatı bitmiş, gitsinler görsünler. Özellikle CHP ve MHP'li kardeşlerim gitsinler, eser nasıl oluyormuş görsünler. Adana'da da bin 555 yataklı Adana Şehir Hastanesi, onun da su basmanı çıktı. Depreme karşı en ileri teknoloji kullanılan dünyanın en büyük tek hastanesi. İnşallah onu da 19 Mayıs 2017'de açacağız. Gaziantep' te de bir ayın içinde bütün işlemleri bitmiş, yüklenici firmanın gece gündüz çalışacağı bir süreci başlatıyoruz. 30 Ağustos 2017'de, bin 875 yataklı Gaziantep Şehir Hastanesi'ni inşallah hep beraber açacağız. Yeter ki birlik ve beraberliğimizi bozmayalım."

- "Sizlerle bugünlere geldik, sizlerle yola devam edeceğiz"

Tek dertlerinin "hizmet" olduğuna vurgu yapan Müezzinoğlu, bu yola da milletle çıktıklarını ifade etti.

Güç odaklarına, sermaye ve medyaya güvenerek yola çıkmadıklarını kaydeden Müezzinoğlu, "Pensilvanya'ya da güvenerek çıkmadık. Milletimize, yani Gaziantep'e, yani Bursa'ya, yani Adana'ya, yani 78 milyon bu ülke insanına inanarak, güvenerek çıktık. Sizlerle bugünlere geldik, sizlerle yola devam edeceğiz" diye konuştu.

"Ailesini ihmal edip, hastasını ihmal etmeyen" sağlık çalışanlarına sahip çıkılmasını ve şiddete hep birlikte karşı durulmasını isteyen Müezzinoğlu, Dr. Ersin Arslan'ın şehit edilmesinin Gaziantep'e yakışmadığını belirtti.

Müezzinoğlu, modern ve ileri tıbbi donanım ve teknoloji içeren hastanenin başarılı hizmet vermesini temenni etti.

Vali Ali Yerlikaya da Gaziantep'e yapılan sağlık yatırımlarıyla ildeki sağlıkta memnuniyet oranının yüzde 96'ya ulaştığını bildirdi.

AK Parti Bursa Milletvekili ve 25. dönem Gaziantep milletvekili adayı Canan Candemir Çelik de 13 yıllık AK Parti iktidarları döneminde Gaziantep'e 372,5 milyon liralık sağlık yatırımına kavuştuğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından hastanenin açılış kurdelesi kesilerek, 20 ambulans hizmete alındı.

Açılışı yapılan hastaneyi gezen Bakan Müezzinoğlu, ağız ve diş sağlığı kontrolü de yaptırdı.

Törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan, Halil Mazıcıoğlu ile diğer davetliler katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber