Memur maaşları yılın ilk yarısında %6,3 oranında arttı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2006 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet ile memur sendikaları arasında yılın ikinci yarısı için zam pazarlıkları olaylı başlarken, yılın ilk yarısında memur ücretlerinde ortalama 6,3 artış olduğu belirlendi.

Maliye Bakanlığı, Toplu Konut İdaresinin (TOKİ) yazısı üzerine, yılın ilk yarısında memur ücretlerine ortalama yüzde 6,3 zam yapıldığını, emniyet, din hizmetleri ve teknik hizmetler sınıfında yer alan personelin tazminatlarında yapılan düzenlemeler sonucunda bu sınıflardaki artış oranının yüzde 9,2'ye çıktığını bildirdi.

TOKİ, idareden konut, gayrimenkul alanlar, kredi kullananların geri ödemelerinde yılın ikinci yarısı için uygulanacak artış oranlarını belirlemek üzere, Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğüne yılın ilk yarısındaki memur maaş artış oranlarını, Türkiye İstatistik Kurumuna da (TÜİK) yılın ilk yarısındaki enflasyon artış oranlarını sordu.

Maliye Bakanlığının konu ile ilgili yazısında, 2006 Ocak-Haziran döneminde memur maaşlarına ilk aşamada yüzde 2,5 oranında artış yapıldığı, daha sonra bu artışa ilave olarak 40 YTL ek ödeme yapıldığı ve bu ödemenin memur maaşlarını ortalama yüzde 3,7 artırarak zam oranını yüzde 6,3'e yükselttiğini belirtildi. Daha sonra 5473 sayılı kanun ile emniyet ve din hizmetleri ve teknik hizmetler sınıfında yer alan personelin tazminatlarında yapılan düzenlemeler sonucunda bu sınıflardaki artış oranın yüzde 9,2'ye çıktığı kaydedildi.

TÜİK ise Ocak-Haziran döneminde tüketici fiyatları endeksinin (TÜFE) yüzde 4,88, üretici fiyatları endeksinin (ÜFE) ise yüzde 11,68 arttığını bildirdi.

Bu durumda, Maliye Bakanlığına göre, memurlara, yılın ilk yarısı için yapılan ücret zammı, TÜFE'nin 1,42 puan üzerinde, ÜFE'nin ise 5,38 puan altında oldu.

TOKİ'den açılan konut kredilerinin kullanım ve geri ödemelerine yüzde 6,3 artış oranı uygulanacak. Kooperatifler, kooperatif birlikleri, sosyal yardımlaşma kurumları, belediyeler ve yapımcılar, İdarece 10 Mart 2006 tarihinden sonra ilk defa satışa sunulan/sunulacak olan yeni projelerin geri ödemelerine esas borç bakiyeleri ve taksit bedelleri bir önceki altı aylık dönemdeki memur maaş artış oranı olan yüzde 6,3 ile güncellenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber