Maliye'den enflasyon farkına itiraz

Haber Giriş : 16 Ağustos 2006 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

hürriyet

Hükümet ve memur sendikaları arasında dün başlayan toplu görüşmelerde, enflasyon farkı ödenmesi kesinleşip, enflasyon farkının yürürlük tarihi konusunda tartışmalar yaşanırken, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Hasan Basri Aktan'ın toplantıda ?Enflasyon farkı nereden çıktı? yönünde itirazda bulunduğu öğrenildi.

Hükümet ve memur sendikaları arasında yüzde 2.38'lik enflasyon farkının yürürlük tarihi konusunda tartışma yaşanırken, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Hasan Basri Aktan, bu konuyla ilgili olarak ?2005 yılı toplu görüşme mutabakatında enflasyon farkı verileceğine dair bir hüküm yoktu. Bu nereden çıktı" diyerek itiraz etti. Ancak Aktan'ın daha sonra "Ama siyaseten verilmesini isteyebilirsiniz Sayın Bakanım? dediği öğrenildi.

GÜREŞ ESPİRİSİ

Basının toplantı salonundan çıkarılmasının ardından Şahin, ?Ceketlerinizi çıkarın, birazdan güreşe başlayacağız" dedi. Bunun üzerine Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu ve Devlet Personel Başkanı Jale Aygül dışındaki bütün bürokratlar, sendika başkanları ve temsilcileri ceketlerini çıkardılar.

KONUŞMA TARTIŞMASI

Toplu görüşmelerde gündem maddelerine geçilmeden önce Türkiye Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız bir sunum yaptı. Akyıldız'ın sunumunun ardından diğer konfederasyon başkanları da sunum yapacaklarını ifade ettiler. Bunun üzerine Akyıldız ?Sendika heyetinin başkanı olarak sunum yaptığını, dolayısıyla diğer sendikaların sunum yapmasına gerek olmadığını? ifade etti.

Toplantının ilerleyen bölümünde KESK Başkanı İsmail Hakkı Tombul konuşma talebinde bulundu. Ancak Bakan Şahin, kamu çalışanlarını en fazla üyeye sahip olması nedeniyle Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız'ın temsil ettiğini ve sendikacıların ondan izin alarak konuşması gerektiğini söyledi. Tombul, ?Kamu-Sen bizi temsil etmiyor? diye itiraz ederken, Akyıldız da ?Sizi temsil etme niyetimiz yok. İstesek de temsil edemeyiz. Kanun böyle buna uyacaksınız? dedi. Tombul, buna uymadığını söylerken, Akyıldız da ?Hangi kanuna tabi olarak bu masada oturuyorsanız. Ona göre oturun? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber