Şahin'in sendikalar arasında taraf olduğu iddiası!

Haber Giriş : 16 Ağustos 2006 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TOMBUL:'SAHIN SENDIKALAR ARASINDA TARAF OLDU'.

KESK Baskani Ismail Hakki Tombul, sendikalar ve hükümet arasinda dün baslayan toplu görüsmeler sonrasindaki açiklamalarin gerçegi yansitmadigini belirterek, Kamu-Sen Genel Baskani Bircan Akyildiz'in heyet baskanliginin da kabul edilmedigini açikladi.

-Tombul, Basbakan Yardimcisi Mehmet Ali Sahin'i sendikalar arasinda taraf olmakla suçlarken, Akyildiz'i ise geçen yilki toplu görüsmeler sonucunda sendika aidatini garanti altina almasinin diyetini ödedigini açikladi.

ANKARA(ANKA)- KESK Baskani Ismail Hakki Tombul, sendikalar ve hükümet arasinda dün baslayan toplu görüsmeler sonrasindaki açiklamalarin gerçegi yansitmadigini belirterek, Kamu-Sen Genel Baskani Bircan Akyildiz'in heyet baskanliginin da kabul edilmedigini açikladi. Tombul, Basbakan Yardimcisi Mehmet Ali Sahin'i sendikalar arasinda taraf olmakla suçladi.

Tombul, Yapi Yol-Sen üyesi memurlarin sendikal hak ve ücrette adalet istemiyle yaptigi eylemde konusma yapti. Yapi Yol-Sen isçileri dün basladiklari açlik grevine 25 Agustos'ta son verecekler.

Tombul, toplu görüsmelerin geçen yilki görüsmelerin gölgesinde basladigini kaydetti. Tombul, geçen yilki toplu görüsmeleri AKP Genel Merkezi'nde Kamu-Sen'le yapilan anlasmanin sonucunun belirledigini ileri sürdü. Tombul, '5 YTL'lik sendika aidatini garanti altina almak pahasina kamu emekçileri yüzde 5'lik zamma mahkum edilmisti' dedi.

AKYILDIZ HEYET BASKANI DEGIL

Toplu görüsmelerde gündem belirlenmeden önce yapilan usul tartismasinin esas konusunu Kamu-Sen Baskani Bircan Akyildiz'in heyet baskani olmak istemesinin olusturdugunu söyleyen Tombul, yapilan tartismalarda Akyildiz'in heyet baskani oldugunu, kamu çalisanlari sendikalarini temsil edecegini iddia ettigini kaydetti.

Tombul, bunun asla mümkün olmayacagini, KESK adina hiç kimsenin söz söyleyemeyecegini ve amirlik yapamayacagini konusunda itiraz edildigini anlatti. Bu usul tartismasinin Memur-Sen ve KESK'in itirazlari üzerine asildigini belirten Tombul, Akyildiz'in heyet baskanliginin kabul görmedigini vurguladi.

TOPLANTI TRAJI KOMIK

Toplantinin öncelikli gündem maddesinin 2005 yili toplu görüsme sürecinin degerlendirmesi oldugunu belirten 'Aslinda içerde traji komik bir olay yasaniyor. Bir yandan kamu isverenini temsil eden bürokratlar, müstesarlar diyorlar ki zaten geçen yilki mutabakat metninde enflasyon farki ödenecek diye bir madde yoktu. Siz yüzde 5'i kabul ettiniz. Bunun için de enflasyon farki isteyemezsiniz diyorlar' diye konustu.

YÜZDE 10 EK ZAM YAPILMALI

Hükümetin ekonomi büyüyor söylemlerini hatirlatan Tombul, bu nedenle 2006 yili için ilk yari yil için yüzde 5, ikinci yari yil için yüzde 10 ek zam yapilmasi gerektigini belirtti. Tombul, hükümetin ise 1 Temmuz 2006 tarihinden geçerli olmak üzere yüzde 2.38 zam teklifi sundugunu hatirlatti.

AÇIKLAMAR GERÇEGI YANSITMIYOR

Tombul, dünki toplanti sonrasinda Basbakan Yardimcisi Mehmet Ali Sahin ve Kamu-Sen Baskani Bircan Akyildiz'in yaptigi açiklamalarin gerçegi yansitmadigini savundu. Tombul ayrica Sahin'i sendikalar arasinda taraf olmakla da suçladi. Tombul, 'Hükümet yönetim anlayisina yakismayan bir biçimde sendikalar arasinda taraf olmustur. Kamu-Sen adete geçen yil 5 YTL karsiliginda yaptigi anlasmanin diyetini ödemeye devam etmektedir. Dünkü yüzde 2.38'lik ek zam sadece Kamu-Sen'in kabulüdür' diye konustu.

Tombul ayrica 23 Agustos 2006 tarihinde Türkiye genelindeki KESK üyelerinin Anakara'ya gelecegini ve toplu görüsme sürecini izleyecegini bildirdi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber