Stajyer imam, vaiz, Kur'ân-ı Kerîm kursu öğreticisi, müezzin ve kayyım olmak isteyenler KPSS'den önce Diyanet'ten yeterlilik belgesi alacak.

Haber Giriş : 26 Şubat 2004 12:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Stajyer imam, vaiz, Kur'ân-ı Kerîm kursu öğreticisi, müezzin ve kayyım olmak isteyenler KPSS'den önce Diyanet'ten yeterlilik belgesi alacak.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fikret Karaman, camilerde görevlendirilmek üzere 10 bin personele ihtiyaç duyulduğunu, başkanlığa 2004 yılında ancak 600 kişilik kadro verilmesinin öngörüldüğünü belirtti.

Karaman, memuriyete ilk defa atanacaklar ile herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 657 sayılı kanuna tabi memur statüsünde çalışanlar arasından stajyer vaiz, stajyer Kur'an -ı Kerîm kursu öğreticisi, imam, hatip, müezzin ve kayyım olarak görevlendirileceklerin Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) girmeden önce Diyanet'ten yeterlilik belgesi alması gerektiğini söyledi.

Stajyer vaizlik yeterlilik belgesi almak isteyen adayların, kadın ve 4 yıllık dini yüksek öğretim yapmış olması, herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 657 sayılı kanuna tabi memur statüsünde çalışmaması gibi şartların arandığını kaydeden Karaman, Stajyer Kur'ân - ı Kerîm Kursu Öğreticiliği için ise dini yüksek öğrenim yapmak veya imam-hatip lisesi mezunu, hafız olmak ve kadın olmak gerektiğini ifade etti.

Karaman'ın verdiği bilgiye göre, imam-hatiplik için de dini yükseköğrenim yapmak veya imam-hatip lisesi mezunu olmak, özrü bulunmamak, müezzin ve kayyımlık için ise lise ve dengi veya ilköğretim mezunu ve hafız olmak gerekiyor.

Yeterlilik Sınavı'na ayrıca İlahiyat Fakültesi, İlahiyat Yüksekokulu (Önlisans) ve imam-hatip lisesi son sınıf öğrencileri de katılabilecekler. Adaylar belirtilen şartları taşımaları halinde, açılan sınavlardan sadece birine katılabilecekler.

İsteyenler, iş talep formlarını il veya ilçe müftülüklerinden temin edebilecekler ve 21 Mayıs Cuma günü mesai saati bitimine kadar, Stajyer Vaizlik Yeterlilik Belgesi almak isteyenler Diyanet İşleri Başkanlığı Personel Daire Başkanlığı'na, stajyer Kuran Kursu Öğreticiliği, imam-hatiplik ve müezzin-kayyımlık Yeterlilik Belgesi almak isteyenler ise hangi sınava gireceklerini iş talep formunda belirterek, bulundukları İl Müftülüklerine başvuracaklar.

Halen kamu kurum ve kuruluşlarında devlet memuru olarak çalışanlardan belirtilen şartları taşıyanlar da istemeleri halinde Stajyer Kur'ân-ı Kerîm Kursu Öğreticiliği, İmam-Hatiplik ve Müezzin-Kayyımlık Yeterlilik Belgesi Sınavı'na katılabilecekler.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber