Şahin 'Öderiz' diyor Maliye yan çiziyor

Haber Giriş : 18 Ağustos 2006 07:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dün ikinci turu yapılan toplu görüşmelerde, sendikacılar, 2006 yılındaki enflasyon farkının ödenmesini talep etti. Maliye'nin itirazı üzerine, Bakan Şahin, 'ödenecek' diyerek başka gündem maddelerine geçilmesini istedi

Hükümet ile memur sendikalarının konfederasyonları arasında dün ikinci turu yapılan toplu görüşmelerde, enflasyon farkının ne zamandan geçerli olacağına toplu görüşmelerin son gününde karar verilmesi kararlaştırıldı.

Toplu görüşmelerin ikinci turuna da sendikacılarla Maliye Bakanlığı Müsteşarı Hasan Basri Aktan arasındaki enflasyon farkı tartışmaları damgasını vurdu. Görüşmelerin ilk gününde de bu yönde tartışmalar yaşanmıştı. Aktan'ın yine karşı çıktığı yüzde 2.38 oranındaki enflasyon farkının ne zamandan itibaren geçerli olacağına ilişkin karar, görüşmelerin sonuna bırakıldı.

Bu arada hükümet, TOKİ'nin yazısı üzerine, yılın ilk yarısında memur ücretlerine ortalama yüzde 6.3 zam yapıldığını, ayn dönemde TÜFE'deki artışın yüzde 4.88, ÜFE'deki artışın yüzde 11.68 düzeyinde olduğunu bildirmişti. Görüşmelerde, Memur - Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu ise yüzde 2.38'lik farkın ocak ya da nisandan itibaren verilmesini istediklerini açıkladı. Aksu, Maliye Bakanlığı Müsteşarı'nın farkın ocaktan itibaren ödenmesinin bütçeye 450 milyon YTL yük getireceğini söylediğini bildirdi.

Maliye Bakanlığı Müsteşarı Hasan Basri Aktan 'Nisana kadarki zam zaten enflasyonun üzerindeydi. Nisandan sonraki enflasyon artışıyla nisandan önceki maaş fazlası birbirini telafi ediyor. Dolayısıyla temmuzdan öncesi için fark vermeye gerek yok' görüşünü savundu. Bunun üzerine Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, "Sözümüzün arkasındayız. Enflasyon farkını vereceğiz. Maliye'de bir kalem yoksa da farklı kalemlerden bunu karşılayacağız " dedi. Anlaşmaya varılamaması üzerine, Bakan Şahin, "Tıkanıp kalmak yerine diğer gündem maddelerine geçelim"dedi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber