Beldiye başkanı ayıyı terörist sanmış!

Haber Giriş : 18 Ağustos 2006 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kalaşnikof'la ayı öldüren Salih Kara: "Ben korucuyum, ayıyı terörist sandım."

Ayıyı, PKK teröristi sandığı için vurmuş

Kalaşnikof'la bir ayıyı öldüren Uluköy Belediye Başkanı Salih Kara, gönüllü korucu olduğunu, olay akşamı arazi taraması yaptıklarını, ayıyı da terörist sandığını söyledi.

Av sırasında bir ayıyı Kalaşnikof'la tarayarak öldürmesi ve öldürdüğü ayının başında poz vermesiyle eleştiri oklarına hedef olan Erzincan'ın Üzümlü ilçesine bağlı Uluköy Belde Belediye Başkanı Salih Kara, Çevre İl Müdürlüğü'ne verdiği savunmada korucu olduğunu ve ayıyı da terörist zannederek öldürdüğünü söyledi. Gerçeği itiraf ettiğini ve üzgün olduğunu söyleyen Kara, "Yıllarca geceleri çocuklarımdan uzak dağlarda vatan için koruculuk yaptım. Terörist sanıp vurduğum bir ayı yüzünden vatan haini ilan edildim. 70 gönüllü korucu, bu ayı yüzünden silah bırakmayı düşünüyoruz" dedi. Olayın basına yansımasının ardından bazı kurumlar Kara'ya tepki gösterirken, İçişleri Bakanlığı da soruşturma başlatarak, beldeye 2 müfettiş gönderme kararı aldı. Belediye Başkanı Salih Kara ise olay günü 9 köylü ile birlikte sürek avına değil, terörist avına çıktıklarını, yanındaki 9 kişinin degönüllü köy korucusu olduğu söyledi.

'ATEŞ ETTİM DURMADI'

Erzincan Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından açılan soruşturma kapsamında ifade veren Başkan Salih Kara, savunmasında ayıyı terörist sandığı için öldürdüğünü açıkladı. Başkan Kara ifadesinde şunları söyledi: "Olay günü domuz avına değil, korucular olarak arazi taramasına çıkmıştık. O günlerde bir polisimiz ve askerlerimiz şehit olunca biz de o gece araziye çıktık. Gece 23.00 sıralarıydı. Önümüzde bir gölge belirdi. Gölge üzerimize gelince, ben havaya 2 el ateş ettim. O esnada önümdeki 2 korucu yanlara doğru kaçmaya başladı. Ben üzerimize gelen ve gölgesini gördüğüm şeyi terörist sanarak ateş etmeye başladım. O esnada gölgenin bir ayıya ait olduğunu gördüm. Arkadaşlarımı korumak için de ayıyı öldürmek zorunda kaldım."

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber