Memurların ilk iki tur zam pazarlığından 'sıfıra sıfır' çıktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Ağustos 2006 14:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BASK Genel Başkanı Resul Akay, toplu görüşmelerde şu ana kadar herhangi bir ilerleme sağlanamadığını savunarak, ''İlk 2 turun bilançosu sıfıra sıfır, elde var sıfırdır'' dedi.

Akay, yaptığı yazılı açıklamada, memur sendikaları ile hükümet arasındaki toplu görüşmelerin 3. turunun 22 Ağustosa ertelenmesiyle 15 günlük sürenin yarısının heba edildiğini savundu.

Görüşmelerde, enflasyon farkı ödemeleri konusunda ilerleme sağlanamadığını, kazanılmış hakların güvence altına alınamadığını, 2007 Yılı artışlarının görüşülemediğini dile getiren Akay, ''İlk 2 turun bilançosu sıfıra sıfır, elde var sıfırdır'' dedi.

Akay, yetkili sendikaların özellikle de Türkiye Kamu-Sen'in görüşmelerdeki tutumunu hayretler içerisinde izlediklerini belirterek, şunları kaydetti:

''Sayın Bakanın yanında 'amirlerine saygılı bir memur' görüntüsüyle veya 'cam kırmış bir çocuk' edasıyla durmayı sendikacılık sanmaktadır. Bu görüntü ve strateji ile kamu çalışanlarının hak ve kazanımlarını korumak, geliştirmek mümkün olamayacaktır.

Türkiye Kamu-Sen Başkanı bu stratejiyle sendika üyelerine verilen 5 YTL tutarındaki sendika ödeneğini 25 YTL'ye yükseltmeyi amaçlamaktadır. Türkiye Kamu-Sen başkanının omurgasız bir görüntü sergilemesinin altında yatan neden budur.'' Önceki yıllarda memur maaşlarına 6 ay için yüzde 20, 30 hatta 50 oranında zam yapan hükümetlere gösterilen tepkinin, yüzde 2,5 zam yapan 59. Hükümete gösterilmediğini öne süren Akay, ''Başbakan Yardımcısının karşısında ellerini bağlamış, başını önüne eğmiş ve Hükümet ne verirse 'Allah bin bereket versin' diyen dilenci gibi mutlu ve mesut bir portre çizen sendikaların varlığını görünce kabine üyelerinin 'Kadir Gecesi' doğmuş olacaklarını düşünmekteyim'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber