40'ın üzerinde polise gözaltı kararı

Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik Mersin merkezli 4 ilde başlatılan operasyonda bazı emniyet görevlileri gözaltına alındı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2015 09:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
40'ın üzerinde polise gözaltı kararı

Mersin merkezli 4 ilde Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik operasyon başlatıldı. Soruşturma kapsamında 40'ın üzerinde emniyet mensubu hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri haklarında gözaltı kararı olan emniyet mensuplarının evlerinde arama yaptı.

Gözaltına alınan ve aralarında daha önce görevden uzaklaştırılan polislerin de bulunduğu şüpheliler sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Soruşturma kapsamında 40'ın üzerinde emniyet mensubu hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenildi.

Diğer kentlerde gözaltına alınanların da Mersin'e getirileceği bildirildi.

19 ilde 30'a yakın kişi gözaltına alındı

Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik Mersin merkezli başlatılan operasyon kapsamında 19 ilde 30'a yakın şüpheli gözaltına alındı.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde sabah erken saatlerde Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik operasyon başlatıldı.

Mersin ile Ankara, İstanbul, Çorum, Antalya, Adana, Denizli, Eskişehir, Diyarbakır, Hatay, Kahramanmaraş, Kayseri, Muğla, Samsun, Siirt, Urfa, Şırnak, Van ve Kilis'te düzenlenen operasyonlarda aralarında emniyet mensuplarının da bulunduğu 30'a yakın kişi gözaltına alındı. Hakkında yakalama kararı çıkartılan kişi sayısı ise 40'ın üzerinde.

Gözaltına alınanlar arasında "yasa dışı dinleme" iddialarına karışan emniyet mensupları da bulunuyor.

Operasyon kapsamında Ankara'da da 3 şüpheli gözaltına alındı.

Şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra gözaltına alındıkları illerden, operasyonun merkezi olan Mersin'e gönderilecek.

Antalya'da 3. sınıf emniyet müdürü gözaltına alındı

Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik Mersin merkezli operasyon kapsamında Antalya'da bir emniyet mensubu gözaltına alındı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinin koordinasyonuyla yürütülen Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik operasyonda 3. Sınıf Emniyet Müdürü Hakan İ. gözaltına alındı.

Van'da bir polis memuru gözaltına alındı

Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik Mersin merkezli başlatılan operasyonda, Van'da bir polis memuru gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde sabah erken saatlerde Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik başlatılan operasyon kapsamında, Van'da, hakkında yakalama kararı bulunan bir polis memuru gözaltına alındı.

Kimliği açıklanmayan polis memurunun, işlemlerinin ardından Mersin'e gönderileceği öğrenildi.

Siirt'te görevli 2 komiser gözaltına alındı

Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik Mersin merkezli 19 ilde başlatılan operasyon kapsamında Siirt'te 2 komiser gözaltına alındı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi koordinesinde yürütülen operasyon kapsamında Siirt Emniyet Müdürlüğünde görevli komiser M.İ. ve N.Ö. yakalandı.

M.İ. ve N.Ö, emniyetteki işlemlerinin ardından Mersin'e gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber