Yüksek yargı'dan 3 haber

Haber Giriş : 20 Ağustos 2006 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1 Danıştay üyeleri, silahlı saldırı duruşmasına tam kadro katılacak.

2 Yargıtay'da özel güvenliğe geçildi, avukatlara ayrı giriş kapısı yapıldı

3 Anayasa Mahkemesi, Ankara dışına taşınıyor

DANIŞTAY 2. Daire üyelerine yönelik saldırıyla ilgili davanın geçtiğimiz günlerde yapılan ilk duruşmasına katılamayan Danıştay üyeleri, önümüzdeki ay yapılacak ikinci duruşmaya toplu olarak katılmaya hazırlanıyor. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki olaylı geçen duruşmanın adli tatile denk gelmesi nedeniyle katılamadıklarını belirten Danıştay üyeleri, star'a yaptıkları açıklamada, ?21 Eylül de yapılacak olan duruşmaya toplu olarak katılacağız. Tutuklu sanık Alparslan Arslan ilk duruşmada şov yaptı. Biz de izleyici olarak katılıp tepkimizi dile getireceğiz' dediler.

Danıştay saldırısı ardından yüksek yargı organları güvenlik tedbirlerini artırmaya başladılar. Danıştay, saldırı sonrası özel güvenlik şirketi ile anlaşmıştı. Saldırıyı bir avukatın düzenlediğini dikkate alan Yargıtay da yeni adli yılda açılmak üzere avukatlar için özel giriş kapısı düzenledi. Yargıtay Genel Sekreteri Uğur İbrahimhakkıoğlu, ?Avukatların da bir yargı mensubu olduğunu düşünerek güvenliğin sağlanması ve itibarlarının korunması için tedbir aldık' dedi.

Kamuda taşınma modası, yüksek yargıya da sıçradı. Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınması tartışılırken şimdi de Anayasa Mahkesi'nin taşınması gündemde. Yüksek Mahkeme, Ankara merkezinden Ahlatlıbel'deki yeni binaya taşınacak. Anayasa Mahkemesi Genel Sekreteri Kemal Başlar, milletvekillerine gönderdiği bilgi notunda, mahkemenin taşınacağını açıkladı. Danıştay ise Halkbank Genel Müdürlüğü binasına taşınmayı planlıyor.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber