İhsan Doğramacı: Hedef, dünyada ilk 5'e girmek

Haber Giriş : 21 Ağustos 2006 08:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilimsel yayınlarda gönlümdeki hedef, dünyada ilk 5'e girmek

Kamuran ZEREN/ANKARA

Uluslararası atıf endeklerine soktukları bilimsel yayınlar nedeniyle dünya üniversiteler sıralamasında 19'unculuğa yükselen Türk üniversitelerine ilk kutlama, eski YÖK Başkanı ve Türkiye'de iki üniversitenin kurucusu olan Prof. Dr. İhsan Doğramacı'dan geldi.

Doğramacı, konuyu Hürriyet'e değerlendirirken "Büyük gurur duydum, bu başarı daha da sürecek" dedi. Doğramacı şunları söyledi:

HEDEF İLK BEŞ

Bir zamanlar 47'inci sıradaydık, şimdi 19'uncu sıraya yükseldik. Burada bizden önde gidenler de elbette durmuyor, hızla ilerliyor. Ama biz de daha ileri için yarışıyoruz. Bu yarış devam edecek. Benim gönlümdeki, kafamdaki hedef ilk 5'e girmektir. Türk üniversiteleri bunu da başaracak.

ÇOK ŞANSLIYIM

Bu tabloya bakınca kendimi çok şanslı, çok mutlu hissediyorum. Sıralamanın başında İstanbul, Ankara, Hacettepe, Bilkent, Başkent, Koç'un adı geçiyor. İstanbul'dan mezun oldum. Ankara'da profesör oldum ve rektörlük yaptım. Hacettepe ve Bilkent'i kurdum. Başkent ve Koç'un kuruluşunda da katkım ve hizmetim geçti. Nasıl mutlu olmayayım?

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber