SHÇEK yurtları kapanacak 'Sevgi evleri' açılacak

Haber Giriş : 21 Ağustos 2006 08:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, 2007 yılı sonuna kadar SHÇEK yurtlarını kapatarak kimsesiz çocukları 'Sevgi Evleri'ne naklettirecek. Çubukçu, 'Sevgi Evleri' konusunda seferberlik başlatırken hayırsever işadamlarını da projeye destek vermeye davet etti.

Çubukçu'ya bağlı, SHÇEK tarafından yürütülen 'Sevgi Evi' projesiyle SHÇEK yurtlarında kalan çocuklar 6-8 kişilik 'Sevgi Evleri'nde barındırılıyor. SHÇEK tarafından villa tipine inşa edilen 'Sevgi Evi'nde çocukların bakım ve gözetiminden sorumlu bir anne bulunuyor.

ÇOCUKLAR TOPLUMLA KAYNAŞIYOR

Bakan Çubukçu, "Yurtlarda kalan çocuklarımızın en büyük sorunu aidiyet sorunudur. Kendilerini toplumdan dışlanmış hissediyorlar. Toplum da bu çocukları yurtlarda kaldığı için dışlıyor. Biz bu çocukların toplumla iç içe büyümesini istiyoruz. Sevgi evlerinde kendilerine özel odaları, eşyaları ve mutfakları olsun istiyoruz. Mutfağa giderek yemek yapabilsin istiyoruz. Sokağa çıktığı zaman sadece kendi yaşıtları ile değil, toplumun tüm kesimleri ile ilişkisi kurmalarını istiyoruz. Aile ortamının sıcaklığını bulsun istiyoruz. Topluma olan güven duygusunu kaybetmemeliler" dedi.

TÜM YURTLARI KAPATACAĞIZ

Yurtlardaki koğuş sistemine son verip oda sistemine geçtiklerini belirten Çubukçu, "Bizim amacımız yurtları tamamen kapatmak, 2007 yılı sonuna kadar 0-12 yaş çocukları Sevgi Evleri'nde barındırmak istiyoruz. Yetiştirme yurtlarında kalan 12-18 yaş çocuklarımız için ise grup evleri kuruyoruz. Gençlerimiz burada ev hayatını yaşama imkanı buluyor. Ayrıca yaşlılarımızında birarada yaşabileceği evler yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.

HAYIRSEVER İŞADAMLARINA ÇAĞRI

Çubukçu, belediyelerin sevgi evleri yapımına büyük destek verdiğini belirtirken, "Ama biz asıl desteği hayırsever işadamlarımızdan istiyoruz. Bir sevgi evinin maliyeti 100 bin YTL'dir. Hayırsevere işadamlarımızın isimlerini bu evlere vererek onların isimlerini de yaşatmış olacağız. Bu, okul ve cami yaptırmak kadar önemli. Çünkü bu çocuklara sahip çıkmak zorundayız" dedi.

Yeni Şafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber