Erdoğan İHL'lilere moral verdi

Haber Giriş : 21 Ağustos 2006 09:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği'nin pikniğine katılan Başbakan Erdoğan, imam hatip lisesi mezunlarının ellerinden alınan eğitim hakkının er geç geri verileceğini söyledi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, oğulları Burak ve Bilal Erdoğan'ın da mezun olduğu Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin mezunlar pikniğine katıldı.

Sarıyer Bahçeköy'de Çevre ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne ait Mehmet Akif Ersoy Mesire Yeri'nde düzenlenen pikniğe oğlu Bilal Erdoğan ile birlikte giden Başbakan Erdoğan, imam hatip liselerinin sıkıntılı günler geçirdiğini, ancak bu okullarda okuyanların 70 milyon vatan evladından ve diğer öğrencilerden ayırt edilemeyeceklerini söyledi. Kendisinin de lise fark derslerini vererek üniversiteye gidebildiğini hatırlatan Erdoğan, imam hatip liselerinin elinden alınan eğitim hakkının er veya geç geri iade edileceğini söyledi. Erdoğan, meslek lisesi öğrencilerinin diğer öğrencilerle eşit şekilde eğitim haklarından yararlanabilmeleri için bazı çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

YÖK'ÜN YASADIŞI KARARINA TEPKİ

Konuşmasında YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'i de üstü kapalı eleştiren Erdoğan, kurumsal zorlamaların bazı kimseleri uç noktalara götürdüğünü söyledi. Yeni kurulan 15 üniversiteye rektör atanması konusuna değinen Erdoğan, hükümetin atadığı 15 üniversite rektörünün kabul edilmediğini, ancak daha önceki hükümetler döneminde, 19 üniversite rektörünün benzer şekilde atandığını hatırlattı.

Aslan, torunlarını sünnet ettirdi

Başbakan Erdoğan, AK Parti Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan'ın torunlarının sünnet düğünlerine katıldı. Sapanca'da yapılan düğünde, Betül-Suat Keskin çiftinin çocukları Furkan ve Tarık'ın ilk mürüveti için dede İhsan Arslan'ı kutlayan Erdoğan, küçük adamlara da altın hediye etti. Düğüne bakanlar Nimet Çubukçu, Kürşat Tüzmen, Mehdi Eker ile bölge milletvekilleri ve RTÜK Başkanı Zahit Akman da katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber