Gündemden önemli satır başları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ağustos 2006 10:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplanacak.

2- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Ankara Resim Heykel Müzesi'nde 4. Kültürel Hediyelik Eşya Tasarımı Yarışması Ödül Törenine katılacak.

3- İzmir'in Selçuk, Aydın'ın Kuşadası ve Antalya'nın Kaş ilçelerindeki orman yangınlarını söndürme çalışmaları devam ediyor.

- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Selçuk ve Kuşadası'ndaki orman yangını alanında incelemelerde bulunuyor.

4- Lübnan'ın güneyine konuşlandırılması planlanan uluslararası barış gücüne ülkelerin sağlayacağı katkılarla ilgili çalışmalar izleniyor.

5- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mayıs dönemi işgücü istatistiklerini açıklayacak.

6- Ege Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık ve İzmir'de konuşlu bulunan NATO Hava Unsur Komutanlığı Komutanı Korgeneral Maurice Mc Fann, İzmir Valisi Köksal'ı ziyaret edecek.

7- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ümraniye'de toplu açılış ve temel atma törenine katılacak.

8- Avea, uzak mesafe telefon işletmeciliği konusunda yetkilendirilmiş şirketlerden İş-Net, Borusan Telekom, Koç.Net, Doğan Telekomünikasyon ve Global İletişim ile İstanbul'da ara bağlantı sözleşmesi imzalayacak.

9? İzmir Ticaret Borsasında kuru incirin 2006-2007 sezonu rekolte tahmin rakamlarının açıklanacağı basın toplantısı düzenlenecek.

10- Toplantı... Tören... Etkinlik...

- Tüketici Koruma Derneği tarafından, akaryakıt fiyatları üzerindeki vergileri protesto etmek amacıyla 10 Eylülde bir günlüğüne yapılması planlanan "Akaryakıt İstasyonlarına Girmeyin" kampanyasının tanıtımı için İzmir'de basın toplantısı düzenlenecek.

- İzmirli girişimciler tarafından oluşturulan online alışveriş sitesi, Ege Bölgesi Sanayi Odasında düzenlenen toplantıyla tanıtılacak.

- İzmir Valiliği ve Deniz Feneri Derneğinin birlikte düzenlediği etkinlikte, 50 engelli vatandaşa akülü araçları teslim edilecek.

- Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, basın toplantısı düzenleyecek.

11- Güneye kuş göçü başladı

- Sıcak hava dalgasını takip eden "süzülen kuşların" kuzeyden güneye yolculuklarının başladığı bildirildi.

- Doğa Derneği Kuş Gözlem Ağı Sorumlusu Çağlayan: "Şu an güneye göç hareketiyle Çukurova'da yoğunlaşan kuş popülasyonu, yaklaşık 1 ay sonra başlayacak 'sulak alan kuşlarının göçü' öncesi, kuş gribi hazırlıklarına başlamamız gerektiğinin işaretini veriyor."

12- Türk Telekom Lig A'da ilk haftanın son maçında, Kocaelispor ile Gaziantep Büyükşehir Belediyespor karşı karşıya gelecek.

13- Fenerbahçe, sabah Acıbadem Hastanesinde sağlık kontrolünden geçecek Lugano ile sözleşme imzalayacak.

14- Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fenerbahçe, Dinamo Kiev, Galatasaray ise Mleda Boeslav ile oynayacakları karşılaşmaların hazırlıklarını sürdürecek.

15- 15. Dünya Erkekler Basketbol Şampiyonası'nda, Türkiye'nin yer aldığı (C) Grubu'nda maç yok.

- Milliler, grubundaki 3. maçında salı günü Brezilya ile karşılaşacak.

16- Türkiye'nin yarınki rakibi Brezilya karşısında galibiyeti bulunmuyor.

- Rakibiyle yaptığı 3 maçı da yitiren (A) Milliler, Litvanya'dan sonra Brezilya'yı da yenerek, tarihinde bir ilke daha imza atmak istiyor.

- Türkiye, grubundaki rakipleri Katar ile 2. kez, Yunanistan ile 50. kez karşı karşıya gelecek.


21 Ağustos 2006'nın Önemli Gündem Başlıkları...

MGK toplantısı

- Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer başkanlığında toplanacak.

Bakanların faaliyetleri

- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Erzincan'da temaslarını sürdürecek.

- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, saat 20.00'de 4. Kültürel Hediyelik Eşya Tasarımı yarışması ödül törenine katılacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, saat 15.00'te, Ümraniye Dudullu Meydanı pazar alanında, açılış ve temel atma törenlerine katılacak.

- 1 Eylül Dünya Barış Günü Mitingi Tertip Komitesi, saat 11.00'de, Beyoğlu Tarlabaşı'ndaki DTP İl Başkanlık binasında, düzenlenecek mitingle ilgili bir basın toplantısı düzenleyecek.

- Konya'da sivil toplum örgütlerince 2007 Mevlana Yılı'na yönelik yapılacak çalışmalar saat 10.00'da düzenlenecek basın toplantısıyla tanıtılacak.

- Deniz Feneri Derneği, İzmir'de, engelli vatandaşlara akülü engelli aracı yardımında bulunacak.

- Dikili'de meydana gelen saldırı olayı ile ilgili olarak Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven basın toplantısı düzenleyecek.

- Bülbül Dağı'nda çıkan orman yangınıyla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

- Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde bir bara düzenlediği silahlı saldırıda ölen Rus turist Olga Yuşina'nın cenazesi Adli Tıp Morgu'ndan alınarak ailesine teslim edilecek.

DÜNYA GÜNDEMİ

Lübnan'da ateşkes kırılganlığını koruyor

- Lübnan, ateşkesi bozan grupları cezalandıracağını açıklerken, İsrail, Hizbullah'a karşı savaşının "bir sonraki bölümü"ne hazırlanıyor.

Anfal davasının ilk duruşmasına bugün başlanıyor

- Irak'ın kuzeyindeki tarihi Anfal olayının duruşmasına bugün başlanıyor. Binlerce kişinin öldüğü olayla ilgili olarak, devrik lider Saddam Hüseyin ile birlikte 6 adamı, ilk duruşma için yerel saatle 11.00'de hakim karşısına çıkacak.

AB üyeleri Lübnan'daki güç oluşumu için toplanıyor

- Lübnan'daki Birleşmiş Milletler barış koruma gücüne yapılacak katkı konusunda diplomatik uyuşmazlık içinde bulunan Avrupa Birliği ülkeleri bugün Lübnan'daki güç oluşumunu müzakere etmek üzere bir araya geliyor.

Sırp askeri yetkililer yargı önünde

- 1995'de Srebrenika'da katliam yapmakla suçlanan 7 üst düzey Sırp askeri yetkilinin, BM Savaş Suçları Mahkemesi'ndeki en büyük toplu davada TSİ 10.00'da yargı önüne çıkması bekleniyor.

Yunanistan'da Meryem Ana ikonu soruşturması

- Yunanistan'ın güneyindeki bir manastırda bulunan 700 yıllık Meryem Ana ikonunun çalınmasından sonra başlatılan soruşturma sürüyor.

İngiliz polisi terör soruşturmasını sürdürüyor

- İngiltere'de istihbarat çalışmaları neticesinde önlenen son terör girişiminin ardından İngiliz polisi konuya ilişkin soruşturmaya devam ediyor.

SPOR GÜNDEMİ

- Fenerbahçe, sabah saatlerinde Acıbadem Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçecek olan Diego Lugano ile sözleşme imzalayacak.

- Türkiye 2. Futbol Ligi A Kategorisi'nde ilk hafta, Kocaelispor ile Gaziantep Büyükşehir Belediyespor arasında oynanacak karşılaşma ile tamamlanacak.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber