Yabancı kardelenler!

'Dünyadaki en iyi 50 öğretmen' arasına giren Dilek Livaneli'nin girişimiyle gelen 3 yabancı eğitmen, Samsun'un köyünde çocuklara İngilizce öğretiyor.

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 07 Haziran 2015 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yabancı kardelenler!

Samsun'un Çarşamba ilçesine 15 kilometre uzaklıktaki Kumköy İlkokulu'nun 'müdür yetkili' sınıf öğretmeni 33 yaşındaki Dilek Livaneli, 6 yıldır bulunduğu okulda yaptığı çalışmalar sonucunda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2012'de 'Yılın mesleğinde fark yaratan öğretmeni' seçildi.

Varkey vakfı seçti

Livaneli ayrıca Hint asıllı iş adamı Sunny Varkey'in eğitim alanında projeler geliştirmek amacıyla kurduğu ve onursal başkanlığını ABD eski Başkanı Bill Clinton'ın üstlendiği Varkey Gems Vakfı tarafından düzenlenen 'Küresel Öğretmen Ödülü Komitesi'nin seçtiği 'En iyi 50 öğretmen' arasında yer aldı. Böylece dünya çapında 5 bin öğretmenin arasından 50'ye giren tek Türk öğretmen oldu.

Rus, Fransız ve Koreli

Dilek Livaneli bu kez de öğrencilerinin İngilizce eğitim alması için harekete geçti. Kaymakamlığın desteğiyle 'Bu Dünya Hepimizin Projesi' kapsamında yurt dışındaki eğitmenlerle irtibat kurdu. Rusya'dan Olga Nazarova, Fransa'dan Marie Matussiere, Güney Kore'den Yunie Nam gönüllü olarak İngilizce eğitimi vermek üzere 29 Mayıs'ta Samsun'a geldi. 3 yabancı eğitmen, Kumköy İlkokulu'nda birleştirilmiş sınıfta öğrencilere İngilizce öğretmeye başladı.

Her gece bir ailede kalıyorlar

Yabancı eğitmenlerin okulların kapanacağı 14 Haziran'a kadar öğrencilere İngilizce eğitim vereceğini söyleyen Dilek Öğretmen, "Genç eğitimciler köyde, her gece farklı bir ailede konaklıyor. Kültürel anlamda köy halkıyla kaynaşma ve iletişim sağlıyorlar. Bu proje sayesinde misafirlerimiz gidip kendi ülkelerinde de bizi anlatacaklar" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber