Paralel Yapı'ya yakın isimler Meclis'e giremedi

Genel seçimlerde yarışan 204 bağımsız milletvekili adayından hiçbiri Meclis'e giremedi. İstanbul ve Ankara'dan bağımsız aday olarak giren Paralel Yapı'ya yakın isimler de Meclis dışında kaldı. Milli İttifak da seçimde umduğunu bulamadı.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 08 Haziran 2015 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Paralel Yapı'ya yakın isimler Meclis'e giremedi

KÜBRA KARA/NUR BANU ARAS

Seçim maratonuna bağımsız milletvekili adayı olarak katılan 204 isim Meclis dışı kaldı. Yakup Saygılı 19 bin, Ali Fuat Yılmazer 33 bin, Hakan Şükür 34 bin, Yurt Atayün 35 bin oy aldı. İstanbul 3. Bölge bağımsız milletvekili adayı olan Hakan Şükür, İstanbul 1. Bölge bağımsız milletvekili adayı olan Saygılı, 1. Bölge bağımsız milletvekili adayı Yılmazer ve Ankara 1. Bölge adayı Nazmi Ardıç ile Ankara 2. Bölge adayı Yurt Atayün Meclis'e giremiyor. "Reza Zarrab soytarısına darbe yapan büro amiriyim" diyen dönemin Başkomiseri Mehmet Akif Üner de sadece 2 oy aldı. İzmir 1. bölgeden bağımsız adayı olan İlhan İşbilen ise yüzde 0,73 oranında kaldı. Paralel, İzmir'den de umduğunu bulamadı.

PAŞA'NIN NEFESİ YETMEDİ

İstanbul 3. Bölge bağımsız milletvekili adayı Osman Pamukoğlu ise 10 bin 230 oy aldı. İstanbul 2. Bölge adayı Yetkin İlker Jandar, İstanbul 1. Bölge adayı Mete Gündoğan da barajı aşamadı.

MİLLİ İTTİFAK DA ÇÖKTÜ

Öte yandan seçimlerde birleşen Saadet Partisi ve BBP Partisi yüzde 2'nin altında kalırken, HÜDA-PAR da umduğunu bulamadı. Son yerel seçimlerde toplamda yüzde 3,1 oy alan Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi yüzde 2'ye ulaşamadı. Milli İttifak yüzde 1,8 oya ulaşabildi. 2011 Genel Seçimlerinde Saadet Partisi 1,25 Büyük Birlik Partisi ise 0,74 oy alabilmişti. 2014 yerel seçimlerinde ise Saadet yüzde 2, Büyük Birlik yüzde 1,1 oyla toplamda yüzde 3,1 oy almıştı. Seçimlerden başarısızlıkla çıkan bir diğer parti ise BTP oldu. Haydar Baş, yüzde 1 oranında oy alarak barajın altında kaldı.

Sarıgül seçilemedi

İstanbul'da CHP'nin 2. Bölge 9. sıradan adayı olan Mustafa Sarıgül de Meclis'e giremedi. Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, İstanbul'da CHP'nin 2. Bölge 9. sıradan aday olmuştu. Son rakamlara göre Sarıgül de Meclis dışında kaldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber