Vurulan albay VIP listede

Haziran günü oy kullandıktan sonra Balmumcu'da silahlı saldırıya uğrayan emekli Albay Fehmi Altınbilek'in, paralel yapının 160 kişilik VIP yasadışı dinleme listesinde olduğu ortaya çıktı. Altınbilek'i paralel örgüt kapsamında tutuklanan eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer dinletmiş

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 10 Haziran 2015 08:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vurulan albay VIP listede

Mustafa Sait Özkan

Emekli Albay Fehmi Altınbilek, genel seçimlerde oyunu kullandıktan sonra eşi Asuman Altınbilek'le birlikte silahlı saldırıya uğradı. DHKP-C, PKK ve MLKP'nin de bulunduğu birçok sol örgütün ölüm listesinde bulunduğu için Terörle Mücadele Yasası kapsamında kendisine yeni bir kimlik verilen ve 'Çetin Oğuz' ismini kullanan Fehmi Altınbilek'e yönelik saldırıyı Maoist Komünist Parti (MKP) üstlendi. Saldırının ardından İstanbul Emniyeti, çalışmaları, terör örgütünün Altınbilek'in kod ismine nasıl ulaştığı üzerinde yoğunlaştırdı. Altınbilek'in adı, paralel yapının 160 kişilik yasadışı VIP dinleme listesinde bulunduğu ortaya çıktı. Dinlemelerin altında imzası bulunan isim ise paralel örgütten tutuklu olan dönemin İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer.

KOD İSMİNİ ÖĞRENDİLER

Emniyet, eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in imzasının bulunduğu 160 kişilik dinleme listesindeki Fehmi Altınbilek'e ait bilgilerin terör örgütüne sızdırılıp sızdırılmadığını araştırıyor. MKP'nin, Altınbilek'in kod ismini, dinlemeler vasıtasıyla öğrenerek kendisine oy kullanacağı seçmen listesinden ulaştığı ihtimali üzerinde duruyor. Öte yandan Twitter'da paralel yapıya yakın 'isimsiz111' adlı hesabın 25 Ocak 2015 tarihinde Altınbilek'le ilgili mesaj paylaştığı ortaya çıktı. Mesajlarda şu ifadeler dikkat çekti:

"Öyle bir gün gelecek ki, derin devletin AKP'yi Fehmi Altınbilek sayesinde nasıl ele geçirdiğine tüm Türkiye şahit olacaktır! Buradan tüm siyasetçilere, bürokrat ve işadamlarına sesleniyorum; Fehmi Altınbilek ve ekibinden uzak durun! Altınbilek; senin kadınları nasıl kullandığını, bu kadınlar üzerinden neler yaptığını çok iyi biliyoruz! Merak etme, sıranı bekle!"

Kaypakkaya'yı o yakaladı

Emekli Alay Fehmi Altınbilek'in ismi, 1972 yılında Kızıldere'de Mahir Çayan ile 9 arkadaşının ölümüyle sonuçlanan askeri operasyon ile 1973 yılında TİKKO lideri İbrahim Kaypakkaya'nın yaralı yakalandığı operasyonu yöneten kişi olarak anılıyordu. Altınbilek'in ismi ayrıca Susurluk ve Abdi İpekçi cinayetleriyle de gündeme gelmişti. Altınbilek, Terörle Mücadele Yasası kapsamında yeni kimlik alarak ismini 'Çetin Oğuz' olarak değiştirmişti. 'Sır adam' Altınbilek, paralel örgütün yasadışı VIP dinlemeleri kapsamında tutuklu polis müdürü Ali Fuat Yılmazer tarafından izlenmişti. Saldırıyı üstlenen MKP terör örgütünün Altınbilek'e nasıl ulaşabildiği araştırılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber