İlköğretim Müfettişlerinin 2006 yılı Nakil İşlemleri

İlköğretim Müfettişlerinin 2006 yılında bölgeler ve iller arası yer değiştirme işlemleri gerçekleştirilecek. Bakanlık açıklamasına göre illerde bulunması gereken müfettiş sayısı mevcut öğretmen sayısına göre hesaplandığında (4181) ilköğretim müfettişine ihtiyaç duyulmakta iken sistemde (2791) ilköğretim müfettişi ve (93 ) ilköğretim müfettiş yardımcısı olmak üzere toplam (2884) ilköğretim müfettişi ve yardımcısı görev yapmaktadır. Ayrıntılar için tıklayınız...

Haber Giriş : 23 Ağustos 2006 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sayı : B.08.0.PGM.0.23.06.04-134- 69145 22 / 08 / 2006
Konu : İlköğretim Müfettişlerinin 2006 yılı Nakil İşlemleri.
VALİLİLİĞİNE (İl Milli Eğitim Müdürlüğü)

İLGİ :a) 13/08/1999 tarihli ve 23785 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ?İlköğretim Müfettişleri Başkanlıkları Yönetmeliği.?,
b)21/07/2005 tarih ve 25882 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ?İlköğretim Müfettişleri Başkanlıkları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik.?,
c) 28/02/2006 tarihli ve B.0.08.İGM.0.08.03.03/2570 sayılı Makam Onayı,
d) 08/08/2006 tarihli ve 26253 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ?İlköğretim Müfettişleri Başkanlıkları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik.?,
e) 18/08/2006 tarihli ve 68527 sayılı Makam Onayı.

İlköğretim Müfettişlerinin 2006 yılında bölgeler ve iller arası yer değiştirme işlemleri ilgi (a,b ve d) Yönetmelik hükümlerine göre gerçekleştirilecektir. Yönetmeliğin 51 inci maddesinde; ?İllerin müfettiş ihtiyacı en çok; birinci ve ikinci hizmet bölgelerinde (90), üçüncü hizmet bölgesinde (80), dördüncü ve beşinci hizmet bölgelerinde (70) öğretmene bir müfettiş görevlendirilecek şeklinde belirlenir. Buna göre yeterli müfettiş sayısına ulaşıncaya kadar illerde bulunması gereken müfettiş sayısı her yıl atama ve yer değiştirme döneminden önce makam onayı ile belirlenir.? denilmektedir.

Söz konusu hüküm gereğince illerde bulunması gereken müfettiş sayısı mevcut öğretmen sayısına göre hesaplandığında (4181) ilköğretim müfettişine ihtiyaç duyulmaktadır. Ancak, sistemde (2791) ilköğretim müfettişi ve (93 ) ilköğretim müfettiş yardımcısı olmak üzere toplam (2884) ilköğretim müfettişi ve yardımcısı görev yapmaktadır. Bu durumda mevcut ilköğretim müfettiş sayısı ile illerin ilköğretim müfettişi ihtiyacını karşılama oranı % 68.978 olmaktadır. Bu da Ek-1 listede belirtildiği şekilde tespit edilmiştir.
İlköğretim Genel Müdürlüğünce, ilgi (c) Makam Onayı ile Yönetmelik çalışmaları düzenleninceye kadar İsteğe Bağlı Nakil işlemleri ertelenmişti. Yapılan çalışmalar neticesinde ilgi (d) Yönetmelik 08/08/2006 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

2006-2007 Eğitim-Öğretim yılının başlamasına az bir zaman kalması nedeniyle, Ek-1 Listede belirlendiği şekliyle ayrılmayı istedikleri İllerin asgari İlköğretim Müfettişi ihtiyacı, atanmayı talep ettikleri İllerin yine Ek-1 Listedeki belirlenen azami İlköğretim Müfettişi sayısı ve sıra durumları gözetilerek; 2006 yılı Genel Nakil döneminde;

1. Hizmet bölgelerindeki zorunlu çalışma sürelerini tamamlayanlar istediği illere,
2- Görevli olduğu ilin dahil olduğu bölge hizmetini tamamlayanlar, görev yapmadıkları diğer bölgelerdeki illere,
3-Görevli olduğu ilin dahil olduğu bölge hizmetini tamamlamayanlar aynı hizmet bölgelerinde yer alan diğer illere yer değişikliği,
4. Hizmet bölgelerindeki zorunlu çalışma sürelerini (1 Eylül tarihi itibariyle müfettiş olarak 21 yılını)  tamamlayan müfettişlerden söz konusu Yönetmeliğin 54.maddesinin birinci fıkrasının (a) bendine göre yer değiştirmek istediği illere ataması yapılamayanlar o il veya iller için sıraya alınma.,
İsteğinde bulunabileceklerdir.

Yer değiştirme başvuruları 25/08/2006 ile 31/08/2006 tarihleri arasında İl Milli Eğitim Müdürlükleri İlköğretim Müfettişleri Başkanlığı aracılığı ile elektronik ortamda http://personel.meb.gov.tr adresinden yapılacaktır.

1.İLKELER VE GENELAÇIKLAMALAR
1. Yer değiştirme suretiyle atamalarda illerin ihtiyacının bulunması,

2. Yer değiştirmelerde müfettişlerin, 08/08/2006 tarihinde yürürlüğe giren Yönetmeliğin geçici 14 maddesinde; ? Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihte hizmet bölgelerinde zorunlu çalışma sürelerini tamamlayan ilköğretim müfettişlerinin çalışmadıkları bölge illeri dışındaki sıra istekleri değerlendirilmez.? hükmü doğrultusunda sıra öncelikli , hizmet puanı üstünlüğüne ve tercihlerine göre işlem yapılması,

3. 2006 yılı iller arası yer değiştirme dönemine mahsus olmak üzere toplam hizmet (yıl ve ay) olarak Yönetmelik eki (Ek-5) çizelgede belirtilen puanlar olarak hesap edilir. Toplam sonucu, kesirli rakam üste yuvarlanır. Yurt dışında geçirilen süreler birinci bölge hizmetinden sayılır. Puanı 12'dir.

4. Bu Genelgede belirtilen hükümler dışında olabilecek değişiklikler ile uygulamalara yönelik açıklamalar Bakanlığın http://personel.meb.gov.tr internet adresinde başvuru süresince duyurulacağından ilgililerce takip edilmesi gerekmektedir.

5. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 108 inci maddesi uyarınca aylıksız izin almak suretiyle geçirilen süreler ile askerlik hizmeti bölge hizmetinden sayılmaz. (Bu süreler; öncelikle kişilerin olmak üzere, İlköğretim Müfettişleri Başkanlarının sorumluluğunda özlük modülündeki görev kaydında işlenmiş olması kesinlikle zorunludur.)

6. Soruşturma sonucu görev yeri değiştirilenler yeni görev yerlerine başladıkları tarihten itibaren 2 yıl geçmeden nakil isteğinde bulunamazlar.

7. Görev süresi içerisinde, daha önce müfettiş olarak görev yapılan illere nakil isteğinde bulunulmayacaktır.

8. Yönetmeliğin; Madde 53/ b fıkrasına göre? Birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü hizmet bölgelerinde görevli olanlardan, beşinci hizmet bölgesine dahil illerden birine kendi isteğiyle atananların puanlarına bir defa olmak üzere on puan ilave edilir.

9. İlköğretim müfettişi olarak görev yapılan illerdeki hizmet sürelerinin bölge hizmetinden sayılacağı , fazladan çalışılan sürelerin aynı il ve aynı bölge kapsamında değerlendirileceği hususu göz önünde bulundurularak, müfettiş olarak çalışılmayan bölge ve illerin tercihte bulunulması gerekmektedir.

2. BAŞVURULAR VE TERCİHLER

İller arası isteğe bağlı yer değiştirme isteğinde bulunacak müfettişler öncelikle T.C Kimlik Numarası ile http://personel.meb.gov.tr internet adresine giriş yaparak İLSİS Özlük Modülündeki kimlik, öğrenim durumu, hizmet puanı, sıra durumu vb.bilgilerinin doğru olup olmadığını kontrol edeceklerdir. Bilgilerinde eksiklik ya da yanlışlık bulunanlar, İl Milli Eğitim Müdürlükleri İlköğretim Müfettişleri Başkanlıklarınca İLSİS Özlük Modülünden, gerekli düzeltmelerin yapılması sağlanacaktır.

1. Başvuru Yeri ve Süresi
İsteğe bağlı yer değiştirme isteğinde bulunacak müfettişler, 25/08/2006 ile 31/08/2006 tarihleri arasında, İl Milli Eğitim Müdürlüğünde yukarıda belirtilen adresteki elektronik başvuru formunu doldurmak suretiyle görev yaptıkları İllerin İlköğretim Müfettişleri Başkanlığına başvuracaklardır.

2. Tercihler
İsteğe bağlı yer değiştirme isteğinde bulunacak müfettişler, Bakanlıkca belirlenen ve Elektronik Başvuru Formuna yansıtılan müfettiş ihtiyacı bulunan İllere, Yönetmeliğin 61.maddesinin (c) bendi hükmü doğrultusunda ?hizmet bölgelerindeki zorunlu çalışma sürelerini tamamlamayan müfettişler görev yapmaları gereken diğer hizmet bölgelerinden en fazla iki bölgeye dahil üçer il, tamamlayan müfettişler ise, hizmet bölgesine bağlı olmadan en fazla üç il isteğinde bulunabilirler.?

3. Onay Süreci
Elektronik başvuru formunu dolduran müfettişler, başvuru formundaki bilgileri kontrol ettikten sonra ?Elektronik Başvuru Formu? çıktısı, İlköğretim Müfettişleri Kurulu Başkanlığınca onaylanacaktır. Onaylanan başvuru çıktıları Başkanlıklarca muhafaza edilecektir.

4. Başvuruların Geçersiz sayılacağı Durumlar
a) Gerekli şartları taşımadan,
b) ?Elektronik Başvuru Formu ? dışında bir belgeyle,
c) Gerçeğe aykırı,yanlış bilgi ve belgeyle,
d) Posta yoluyla,İstenilen bilgileri uygun biçimde işaretlemeden,?Elektronik Başvuru Formu? çıktısı onaylanmadan,
Yapılan başvurular işleme alınmayacak, yer değiştirme işlemleri yapılmış olsa dahi iptal edilecektir.

. Atamaların Yapılması
Elektronik Ortamda alınan başvuruların değerlendirilerek illerin ihtiyacı,çalışılmayan Bölge illerinin sıra öncelikleri ile hizmet puanı üstünlüğüne ve tercihlerine göre en kısa sürede sonuçlandırılacaktır

6. Yer Değiştirme Sonuçlarının Duyurulması
İller arasında yapılan isteğe bağlı yer değiştirmeler,atamaların yapıldığı gün Bakanlıkça http://personel.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır.

Bilgilerinizi ve ilköğretim müfettişlerine duyurulmasını, başvuru süresi içerisinde yer değişikliği isteğinde bulunacak personelin başvurularının sağlanmasına yönelik önlemlerin alınmasını rica ederim.

EKİ CETVEL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber