23 Ağustos 2006'nın önemli Gündem başlıkları....

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ağustos 2006 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Arınç'ın programı
- TBMM Başkanı Bülent Arınç, saat 11.30'da Merkez Efendi Hastanesi Diyaliz Merkezi'nin açılış törenine katılacak.

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 18.00'de, veda ziyaretinde bulunacak olan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri'yi kabul edecek.

Genelkurmay Başkanı Özkök'ün programı
- Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a veda ziyaretinde bulunacak.

Bakanların faaliyetleri
- Devlet Bakanı Ali Babacan, saat 09.30'da Trabzon'da ziyaretlerde bulunacak, ardından Rize'de 'Türkiye Ekonomisinde Güncel Gelişmeler ve AB Süreci' konulu toplantıya katılacak.
- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şalin, Spor Zirvesi ve Spor Fuarı'na katılacak.
- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, orman yangınlarıyla ilgili Muğla'nın Bodrum İlçesi Mumcular Beldesi'nde basın toplantısı yapacak.
- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Atatürk'ün doğumunun 125. yılı nedeniyle düzenlenen 1. İstanbul Sosyal Hizmetler Çocuk Şenliği etkinlikleri çerçevesinde, saat 10.00'da Kortej halinde Taksim'e yürüyüşe katılacak, saat 11.00'de Taksim Anıtı'na çelenk koyacak. Bakan Çubukçu, saat 13.00'te Boğaz gezisi ve öğle yemeğine katılacak.
- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, saat 14.00'te Türk Patent Enstitüsü "Patent Ligi Ödülleri Töreni'ne katılacak.
- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Van'da ziyaretlerde bulunacak.
- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ağrı'da incelemelerde bulunacak.
- Bursa'da bulunan Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, temaslarına devam edecek.
- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Ankara'da basın toplantısı düzenleyecek.

Siyasi partilerin programı
- AK Parti Grup Başkan Vekili Faruk Çelik, Bursa'da sivil toplum örgütlerini ziyaret edecek.
- SHP Parti Meclisi, saat 10.30'da toplanacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret
- Türk Silahlı Kuvvetleri Şeref Madalyası ve Üstün Hizmet Madalyası Tevcih Töreni, saat 15.45'te başlayacak.
- KESK üyeleri tarafından, saat 15.00'te oturma eylemi başlatılacak.
- Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu ve CHP Grup Başkan Vekili Haluk Koç beraberindeki heyetle birlikte, saat 11.00'da Memur - Sen Toplu Görüşme Takip Merkezi'ni ziyaret edecek.
- Öğrenci Seçme Sınavı ile Yabancı Dil Sınavı yerleştirme sonuçları, saat 10.00'da açıklanacak.
- İHD ve ÇHD üyeleri tarafından, Ankara'da saat 11.30'da basın toplantısı düzenlenecek.
- Avustralya Büyükelçisi Jean Dunn, saat 10.00'da Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir'i makamında ziyaret edecek.
- Türk Sanat Müziği'nin sevilen sesi Muazzez Ersoy, Tokat'ın Niksar İlçesi'nde yapılacak 929. fetih yıldönümü etkinliklerinde konser verecek.
- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, saat 13.00'te, Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Zhang Zhiliang, saat 13.45'te, Iraklı Mimar Zaha Hadid, saat 15.15'te, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Fethi Remzi Tuncel, saat 15.45'te Pakistan İstanbul Başkonsolosu Wahid Khursheed Kunwar ile görüşecek.
- Türkiye'nin 2. büyük 500 kuruluşu, saat 10.00'da, İSO Odakule Meclis Salonu'nda düzenlenecek basın toplantısıyla açıklanacak.
- Klinik Farmakoloji Derneği Başkanı Prof.Dr. Cevdet Tulunay, saat 10.00'da, Conrad Otel'de düzenlenecek bir basın toplantısıyla Türkiye'nin bilimsel ağrı haritasını açıklayacak.
- İHD'liler, saat 13.00'de, Taksim Polis Merkezi önünde, Gümüşsuyu Mahallesi Muhtarı Çiğdem Nalbantoğlu'nun yaşadığını iddia ettiği olayları protesto için bir eylem yapacak.
- İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi'nde saat 10.30'da basın açıklaması yapılacak.
- İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş ile Alman Fuar İdaresi Başkan Vekili Wolfgang Pech, Hannover 2007 - Türkiye Partner Ülke organizasyonu hakkında saat 10.30'da İTO 6. Kat fuayede açıklamalar yapacak.
- Yeni marka ve ürün stratejisi kapsamında, Leica, Hannspree, Cowon, Lava ve Kiosk gibi dünya devlerini de Türkiye'ye getiren Panatel basın toplantısı saat 10.00'da Çırağan Sarayında yapılacak.
- Fesorient'06 organizasyonu bünyesinde Cam Ocağı Vakfı'nın katkılarıyla gerçekleştirilecek olan Özel Cam Obje Defilesi saat 20.00'de Feshane'de yapılacak.

DÜNYA GÜNDEMİ

BM kararının ardından
- Lübnan'a uluslararası barış gücü konuşlandırılması ile ilgili görüşmeler devam ediyor. AB büyükelçileri Brüksel'de bir araya gelerek söz konusu güce yapılacak katkıyı görüşecek.

İsrail-Hizbullah savaşının ardından
- İsrail saldırıları sonucu yerlerini yurtlarını terk eden yüz binlerce Lübnanlı ateşkesin ardından evlerine dönmeye devam ediyor.

İsrail'in Filistin'e saldırıları
- İsrail, 28 Haziran'dan beri Filistin topraklarını bombalamaya devam ediyor. İsrail saldırılarında 200'e yakın Filistinli can verdi ve yüzlerce kişi yaralandı. İsrail saldırılarında Gazze'nin alt yapısını yerel bir edilmesi sonucu Filistinliler zor anlar yaşıyor.

Irak'ta sivil katliamı durmak bilmiyor
- Irak'ta iç savaş çıkartmak isteyen terör örgütü El Kaide ve devrik Irak diktatörü Saddam yanlılarının, sivilleri hedef alan saldırılarında hemen her gün onlarca kişi can veriyor ve yaralanıyor. Iraklı dini ve siyasi liderler, başta cami olmak üzere mukaddes mekanlara bile saldıran tefrikacı teröristlerin oyununa gelinmemesi çağrısında bulunuyor.

Livni'nin Fransa ziyareti
- İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, Paris'te Başbakan Dominique deVillepin, Dışişleri Bakanı Philippe Douste-Blazy ve İçişleri Bakanı Nicolas Sarkozy'nin katılımıyla düzenlenen toplantıda Lübnan konusunu ele alacak.

Kral 2. Abdullah'ın Azerbaycan ziyareti
- Ürdün Kralı 2 Abdullah, Bakü'de Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşecek.

Vike-Freiberga, Danimarka'yı ziyaret edecek
- Letonya Cumhurbaşkanı Vaira Vike-Freiberga Danimarka'yı ziyaret edecek

El Muallim, Finlandiya'yı ziyaret ediyor
- Suriye Dışişleri Bakanı Velid El Muallim, Helsinki'de çeşitli temaslarda bulunacak.

Ahtisaari'nin Kosova temasları devam ediyor
- Birleşmiş Milletler'in (BM) Kosova özel temsilcisi Martti Ahtisaari, Kosova'nın nihai statüsü ile ilgili temaslarda bulunmak üzere dün başladığı 3 günlük Kosova ziyaretine devam ediyor. Ahtissari, bugün Arnavut ve azınlıktaki Sırp liderlerle bir araya gelecek.

Dünya Su Haftası konferansı
- 140 ülkeden uzmanların katıldığı Dünya Su Haftası konferansı, Stockholm'de devam ediyor.

Serebrenika katliamı sanıklarının yargılanması
- 1995'te binlerce Müslüman'ın Serebrenika'daki katliamının sorumlularından 7 üst düzey Sırp askeri liderin, Lahey BM Savaş Suçları Mahkemesi'ndeki yargılanması devam ediyor.

SPOR GÜNDEMİ

- 15. Dünya Erkekler Basketbol Şampiyonası finallerinde Türkiye, gruptaki 4. maçında Katar ile saat 10.30'da karşılaşacak.
- Galatasaray, Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Çek Cumhuriyeti'nin Mlada Boleslav takımı ile deplasmanda saat 20.30'da karşı karşıya gelecek.
- Fenerbahçe, Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımı ile İstanbul'da saat 21.00'de karşılaşacak.
- İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda başlayacak ''SporİST'06'' 1. Spor Zirvesi ve Fuarı'nın açılışına, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in yanısıra Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy da katılacak.
- Formula 1 Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix'i öncesi BMW Sauber takımının pilotu Nick Heidfeld, Taksim Meydanı'nda düzenlenecek etkinliğe katılacak.
- Trabzonspor eski başkanlarından Mazhar Afacan'ın cenaze töreni saat 11.00'de düzenlenecek.
- Trabzonspor Teknik Direktörü Sebastiao Lazaroni saat 14.00'te basın toplantısı düzenleyecek.
- Apoel Takımı saat 17.00'de Hüseyin Avni Aker Stadı'nda idman yapacak. Öğle saatlerinde Sümela Manastırı'nı gezecek.
- Tekvando Yıldızlar Türkiye Şampiyonası Yaşar Doğu Spor Salonu'nda saat 09.00'da başlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber