Hükümlü ve tutuklulara akademik eğitim verilecek

Adana'da, ceza infaz kurumunda kalan hükümlü ve tutuklulara akademik eğitim verilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2015 13:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hükümlü ve tutuklulara akademik eğitim verilecek

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ile Çağ Üniversitesi öncülüğünde, kentteki 4 ceza infaz kurumunda kalan hükümlü ve tutukluların bireysel gelişimlerine katkı sağlamak, toplumla bütünleşmelerini desteklemek amacıyla çeşitli konularda akademik eğitim verilecek.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosundan yapılan açıklamaya göre, hazırlanan program kapsamında Çağ Üniversitesi öğretim üyeleri, öncelikle kadın ve çocuklar olmak üzere ceza infaz kurumundaki hükümlü ve tutuklular, duygu yönetiminden hatasız düşünme ve doğru karar vermeye, duygusal ve düşünsel dengeden yaşam dengesini bozan kusurlarla başa çıkmaya, iletişim ve beden dili eğitiminden ebeveyn ve çocuklarla iletişime birçok konuda eğitilecek.

Hükümlü ve tutukluların toplumla bütünleşmesini, olumlu sosyal davranışlarını, ilgi alanlarını ve becerilerini geliştirerek uyumlu birey olmalarını desteklemek amacıyla verilecek eğitimlerle bu kişilerin ilgi ve ihtiyaçları doğrultusunda sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikler ile iş ve meslek kurslarına yönlendirilip, sosyal yaşama hazırlanmaları sağlanacak.

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, programın taslak görüşmeleriyle ilgili düzenlenen değerlendirme toplantısında, Çağ Üniversitesi üyelerine toplumun en ağır sorunlarının yaşandığı cezaevlerine gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti.

Ceza infaz kurumlarında görevli psikolog, öğretmen ve diğer görevlilerin çalışma yaptığını anımsatan Yeldan, "Bu iş birliği ile cezaevlerimizin ihtiyaçlarına uygun, oradaki mahkum profiline, isteklerine yönelik bir çalışmayı hep beraber yapacağız. Bakanlığımız bu tür çalışmalara çok destek veriyor. Özellikle üniversite iş birliğine çok olumlu bakıyor. Bu iş birliğini çok önemsiyor ve faydalı olacağına inanıyorum" ifadelerine yer verdi.

"Öncelikli hedef kitle, çocuklar"

Adana'daki 4 ceza infaz kurumunda bin 243 hükümlü bulunduğunu, bunların 62'sinin çocuk olduğunu aktaran Yeldan, şunları kaydetti:

"Öncelikli üzerinde durduğumuz hedef kitle, çocuklar. Çocukları olabildiğince toplum içinde yeniden suç işlemeden yaşayabilir bir halde bulundurmak istiyoruz. Burada iyileştirme, topluma kazandırma çalışmamız var ama en önemli şey yeniden suç işlenmesin, cezaevine bir kez giren bir kişi yeniden cezaevine girmesin istiyoruz ve infaz sürecinde de kuruma, kurumun kurallarına, personeline, oradaki diğer hükümlülere ve tutuklulara saygılı bir tavır geliştirsin, ailevi ve toplumsal bağlarını yitirmesin, daha kötü bir hale gelmesin amacındayız. Uzmanlarımız ilk gelen tutuklu dahil olmak üzere hepsiyle birebir görüşüyor. Bunlarla ilgili programlar belirliyor. Bunu, bu çalışmamızla daha kapsamlı ve akademik bir hale dönüştüreceğiz."

Çağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Koç da 4 cezaevinde kalan hükümlü ve tutuklular için ayrı programlar uygulayacaklarını, bireysel gelişim konularında verim alabilecekleri performansları programa yansıtacaklarını belirtti.

Bu programın, üniversitenin bu yılki en büyük projelerden olduğunu aktaran Koç, "Hükümlü ve tutukluları, sosyal birliktelikle ayağa kalkmayı, geleceğe dönük hedeflerle topluma kazandırmayı amaçladık. Bu proje ile üniversite toplum kaynaşmasını ceza infaz kurumlarına taşımak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber