Gençlik kamplarında öncelik engellilerin oldu

Sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerin düzenlendiği "Gençlik Kampları"na başvurularda bu yıl öncelik, engelli gençlere verildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2015 15:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gençlik kamplarında öncelik engellilerin oldu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Vekili İshak Çiftçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığınca düzenlenen "Gençlik Kampları" ile gençlerin serbest zamanlarını çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle değerlendirmelerinin sağlandığını söyledi.

Gençlik kamplarına başvurularda bu yıl bir ilkin gerçekleştirildiğine dikkati çeken Çiftçi, "Kamplara başvurularda 2015 yılında öncelik, engelli gençlere verildi" dedi.

Bu konuda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın işbirliği yaptığını bildiren Çiftçi, kamplardan bakanlığa bağlı kuruluşlarda hizmet alan çocuk ve gençlerin yararlanabilmesi amacıyla kamp tahsisatı koordinasyonunu kendilerinin yaptığını belirtti.

Bin engelli genç başvurdu

Önceliğin, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı merkez ve kuruluşlardan hizmet alan engelli çocuk ve gençlere ait olduğunu ifade edenz Çiftçi, yaklaşık bin engelli gencin kamplardan yararlanmak için başvuruda bulunduğunu kaydetti.

Bakanlığa bağlı kuruluşlardaki engelli çocuk ve gençlerle kontenjan sayılarının dolmaması halinde illerde işbirliğinde bulunulan sivil toplum kuruluşlarının engelli çocuk ve gençlere yönelik taleplerini de değerlendireceklerini aktaran Çiftçi, "Gençlerin serbest zamanlarını değerlendirmelerini sağlamak amacıyla kurulmuş tesisler olan gençlik kamplarına katılan gençlerin, ulaşım konaklama ve yemek ihtiyaçları Gençlik ve Spor Bakanlığınca karşılanıyor" diye konuştu.

Kamp için gençlerden herhangi bir ücret alınmadığına işaret eden Çiftçi, gençlik kamplarının 12-15 yaş grupları için "Ücretsiz Deniz Kampları", 16-22 yaş grupları için ise "Ücretsiz Doğa Kampları" adı altında düzenlendiğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber