Toplu görüşmelerde 4. tur yarın

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ağustos 2006 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur sendikalarıyla hükümet arasındaki toplu görüşmelerin 4. turu yarın yapılacak. Görüşme, Başbakanlık Yeni Binada saat 14.00'te gerçekleştirilecek.

Görüşmelerin 1. ve 2. turunda memurların enflasyondan kaynaklanan 2006 yılı kayıplarının nasıl giderileceği görüşülmüş, mutabakata varılamaması nedeniyle konunun sonraki toplantılara bırakılmasına karar verilmişti.

Taraflar ayrıca, 40+40 YTL'lik denge tazminatı uygulamasından kaynaklanan şikayetlerin değerlendirilmesi ve sözleşmeli personelin ücret skalasıyla ilgili Yüksek Planlama Kurulunun aldığı karar ve bu karar üzerine KİT yönetimlerinin uygulamalarına yönelik icraatların değerlendirilmesi için 2 ayrı komisyon kurulmasını kararlaştırmıştı.

Görüşmelerin 3. turunda hükümet, enflasyon hedefi doğrultusunda, memur maaşlarına 2007 yılının birinci ve ikinci 6 ayları için yüzde 2'şer oranında zam teklifinde bulunmuş, oluşabilecek enflasyon farkını da maaşlara yansıtmayı taahhüt etmişti.

Hükümetin bu teklifi, memur konfederasyonları tarafından ?komik?, ?memura hakaret?, ?kabul edilemez? şeklinde değerlendirilmişti. Konfederasyonlar, hükümetin masaya ?daha ciddi ve gerçekçi bir teklif? getirmesini istiyor.

Türkiye Kamu-Sen aile ve çocuk yardımı hariç en düşük memur maaşının 1023 YTL, KESK 1054 YTL olmasını talep ediyor. Memur-Sen ise sosyal yardımlarla birlikte en düşük memur maaşının 1475 YTL'ye yükseltilmesini istiyor.

Memurlara, 2006 yılı için hedeflenen yüzde 5 oranındaki enflasyon çerçevesinde, bu yılın birinci ve ikinci 6 aylarında yüzde 2.5 zam verilmişti. Toplu görüşmelerin 30 Ağustosa kadar tamamlanması gerekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber