Hava-İş THY ile sözleşme imzalamaya hazırlanıyor

"Temmuz başında THY Teknik AŞ'nin, aralıkta da THY'nin sözleşmesini imzalayacağız. Biz işçi kardeşlerimize diyoruz ki; bize güvenin, varsa bir sorun mutlaka sendikaya gelin, sendikanıza sahip çıkın"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2015 10:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hava-İş THY ile sözleşme imzalamaya hazırlanıyor

Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal, temmuz ayında Türk Hava Yolları (THY) Teknik AŞ, aralıkta da THY Anonim Ortaklığı ile toplu iş sözleşmesini imzalayacaklarını belirterek, "Biz işçi kardeşlerimize diyoruz ki; bize güvenin, varsa bir sorun mutlaka sendikaya gelin, sendikanıza sahip çıkın" dedi.

Tatlıbal, İstanbul Havalimanları Muhabirleri Derneği üyeleriyle bir araya geldi. Sendika yönetiminin 1,5 yıl önce işbaşı yaptığını anımsatan Tatlıbal, işçi sorunlarının çözümü için bazı komisyonlar kurduklarını anlattı. Tatlıbal, toplu iş sözleşmelerinde çalışanların haklarını korumak için mücadele edeceklerini söyledi.

Havacılık sektöründeki bazı sorunları işveren ve işçilerle beraber çözeceklerini ifade eden Tatlıbal, "İnşallah, temmuz başında THY Teknik AŞ'nin, aralıkta da THY AO'nun sözleşmesini imzalayacağız. Biz işçi kardeşlerimize diyoruz ki; bize güvenin, varsa bir sorun mutlaka sendikaya gelin, sendikanıza sahip çıkın" diye konuştu.

Atatürk Havalimanı'nda mayıs ayında yaşanan kazada hayatını kaybeden yetkili teknisyen Tuğrul Tuna Beken'e Allah'tan rahmet dileyen Tatlıbal, olayın araştırılması için komisyon kurduklarını bildirdi. Tatlıbal, kazanın takipçisi olacaklarının altını çizerek, şunları kaydetti:

"İki, üç kişinin yapacağı işi tek kişiye yaptırırsanız böyle kazalara kapı açmaya başlarsınız. Tabii ki çalışacağız, bedava ekmek kazanmayacağız ama her işin bir standardı, bir usulü var. Biz büyüyen firmayız. Büyürken kontrollü büyümemiz lazım. Yeterli personeli ve yeterli ekipmanı sağlayarak, ekibi kurarak, büyümemiz lazım."

Tatlıbal, işverenlerin de asla zarar görmesini istemediklerini de vurguladı.

- "İşveren de işçi de kazansın"

Hava İş'in hukuk çizgisinde hak arayış mücadelesi verdiğini anlatan Tatlıbal, şöyle devam etti:

"Biz işveren yanlısı veya sarı sendika değiliz. Biz sadece ülkesine seven insanlarız. Şirketlerin zarar görmesini istemiyoruz. Çünkü benim işçim oradan ekmek yiyor, rızkını alıyor. İşveren de kazansın, işçi de kazansın. Kazan-kazan mantığıyla çalışmak istiyoruz. Tüm derdimiz, davamız bu. Kavga ederek değil, iletişimle, diyalogla çözelim istiyoruz. Ama bu demek değildir ki grev hakkımızı da kullanmayacağız. Eğer ki benim işçimin hakkı savunulmazsa, yeteri kadar hakkımızı alamazsak, elbette biz de hakkımızı sonuna kadar kullanırız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber