TOBB: Erken seçim çözüm olmaz

Başbakan Davutoğlu ile görüşen TOBB ile işçi ve işveren örgütleri erken seçimin vakit kaybı olacağı mesajını verdi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu "Gemi kaptansız bırakılmaz" diyerek 'ortak adım' çağrısında bulundu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 17 Haziran 2015 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TOBB: Erken seçim çözüm olmaz

MİTHAT YURDAKUL

Koalisyon tartışmalarının gölgesinde TÜSİAD, CHP'yle görüşürken, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Türk-İş, Hak-İş, memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) yöneticilerinden oluşan heyet, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu, Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi (KİK) üyeleri olarak ziyaret etti. Ak Parti Genel Merkezi'ndeki basına kapalı kabul, 1 saat sürdü.

Uzlaşma kültürüne vurgu

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, heyet adına yaptığı açıklamada, sandıktan koalisyon tablosu, yani "uzlaşın" mesajı çıktığını belirterek, "Erken seçimin ülkemizdeki yapısal sorunlara kalıcı bir çözüm getirmeyeceğini ve vakit kaybettireceğini düşünüyoruz. Dolayısıyla mevcut parlamento aritmetiği içinde bir hükümetin kurulmasını arzu ediyoruz" diye konuştu. Hisarcıklıoğlu, "Ufukta dalgaların kabardığının göründüğü bir ortamda gemi kaptansız bırakılamaz. Milletin iradesini yansıtacak bir koalisyon hükümetinin kurulması, kısa vadede ekonomide artan küresel risklere bir de içeriden ilave yapılmasını önleyecek, uzun vadede ise ülkemizde uzlaşma kültürünün gelişmesine katkıda bulunacaktır. Hepimizin aynı gemide olduğunu hatırlamalıyız. Uzlaşma kültürünü öne çıkaran bir yaklaşımla birlikte çalışırsak, diyalog ve ortak aklı sağlarsak, tüm meselelerimizin üstesinden gelebiliriz" dedi. Hisarcıklıoğlu, CHP ve MHP genel başkanlarına da görüşlerini ileteceklerini belirterek, randevu almaları halinde HDP Eşbaşkanlarından biriyle de görüşlerini paylaşacaklarını kaydetti.

Hisarcıklıoğlu, Davutoğlu'na herhangi bir koalisyon tercihi iletip iletmediklerisorusu üzerine de, "Zamanında bizim gibi kuruluşların siyasete müdahale ederek siyaset mühendisliği yapmalarının ne kadar yanlış olduğunu gördük. bugün de kimsenin aynı şeyi yapmasını uygun görmüyoruz. " dedi.

Davutoğlu: Alternatifleri deneyeceğim

Edinilen bilgiye göre Davutoğlu toplantıda, koalisyon seçenekerine ve partilere olumlu yaklaştığını belirterek, oyların ortada olduğunu ifade etti. Davutoğlu, "Bütün alternatifleri sonuna kadar deneyeceğim, bir uzlaşmayla biteceği varsayımındayım" mesajını paylaştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da koalisyon arayışlarına olumlu baktığı görüşü paylaşılan toplantıda, işçi ve işveren kesimi de, "vatandaşı düşünerek bir an önce hükümet kurulmalı" görüşünü vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber