CHP'de ibre AK Parti'ye döndü

CHPlideri Kemal Kılıçdaroğlu koalisyon formülleriyle ilgili Parti Meclisi'yle başlattığı istişare toplantılarını belediye başkanlarının ardından dün de il başkanlarıyla sürdürdü.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 19 Haziran 2015 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP'de ibre AK Parti'ye döndü

EVRİN GÜVENDİK

Azınlık hükümeti formüllerini tartışmaya açan ve bu yönde MHP ve HDP'nin nabzını tutan CHP yönetimi, özellikle MHP lideri Devlet Bahçeli'nin açıklamalarının ardından bu formülden geri adım attı. Erken seçim ihtimali nedeniyle AK Parti'yle olası bir koalisyon formülünü değerlendiren CHP, hükümet kurma görevinin AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na verilmesinin ardından başlayacak görüşmelerde masaya 14 maddelik ilkeler listesiyle oturacak. Listede yer alan maddeler konusunda ısrarcı davranacak olan CHP, aynı zamanda dönüşümlü başbakanlık ve kabinedeki bazı kritik bakanlıklar için de ısrarcı olacak. Kulislerde özellikle Bahçeli'nin ikna olmayacağının anlaşılmasının ardından parti yetkililerinin AK Parti'yle koalisyon konusunda daha yumuşak mesajlar vermeye başladığı, Kılıçdaroğlu'nun da gerek belediye başkanları gerekse il başkanları toplantısında 'ilkelerimiz etrafında her partiyle koalisyona açığız" mesajıyla AK Parti'yle koalisyon kurulabileceğinin işaretini verdiği kaydediliyor. Kılıçdaroğlu örgütlerden tabanın AK Parti'yle olası bir koalisyon halinde ikna edilmesi, partinin 14 maddelik ilkeler listesinin de anlatılmasını istediği belirtiliyor. CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi de "Bu aritmetikten bir hükümet seçeneği mutlaka çıkar, çıkmak zorundadır" derken "Aksini düşünmek parlamento ve halkın iradesine saygısızlıktır" ifadelerini kullandı.

ÖNEMLİ OLAN 14 İLKE

Yaklaşık 4 saatlik toplantıda 49 kişi söz aldı. İl başkanlarının büyük bölümü yüzde 60'lık blokla yapılacak bir koalisyonu savundu. Bazı il başkanları ise önemli olanın belirlenen 14 ilke olduğunu, bu çerçevede diğer formüllerin de değerlendirilmesi gerektiği görüşünü dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber