Demirel son yolculuğuna uğurlanıyor

Türkiye siyaset tarihinin yarım asrında görev alan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, son yolculuğuna uğurlanıyor. Ankara'daki ilk tören, Güniz Sokak'taki evinin önünde yapılacak. İkinci tören ise yıllarca görev yaptığı Meclis'te olacak.

Haber Giriş : 19 Haziran 2015 08:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Demirel son yolculuğuna uğurlanıyor

İLK VEDA SAAT 08.00'DE

Demirel'in cenazesi bugün saat 07.45'te hastaneden alınacak. İlk tören Güniz Sokak'taki evinin önünde saat 08.00'de başlayacak. 45 dakika sürecek törenin ardından, cenaze yıllarca görev yaptığı TBMM'ye götürülecek.

Güniz Sokak'taki tören için bazı yollar kapatıldı. Yakınları ve sevenleri Güniz Sokak'a koştu.

Saat 07.45'te Süleyman Demirel'in naaşı Güniz Sokak'a götürülmek üzere hastaneden çıkarıldı.

NAAŞINA GÜL YAPRAKLARI

Saat 08:00'de Süleyman Demirel'in naaşı evinin bulunduğu Güniz Sokak'a getirildi. Askerlerin omuzlarında taşınan Demirel'in naaşına gül yaprakları atıldı.

Aile yakınları, eski siyaset arkadaşları Güniz Sokak'ta Demirel'e veda ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Demirel'in cenazesinde konuştu

Demirel için ilk tören Güniz Sokak'taki evinin önünde düzenlendi

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için ilk tören Güniz Sokak'taki evinin önünde gerçekleştirildi.

Süleyman Demirel'in Türk bayrağına sarılı tabutu, askeri araçla Güven Hastanesinden, kortej eşliğinde, Güniz Sokak'taki evinin önüne getirildi. Sabah saatlerinden itibaren Demirel'in evinin önünde toplanan sevenleri, cenazeyi burada tekbirlerle karşıladı.

Askeri tören mangası, Türk bayrağına sarılı naaşı evin bahçesine kurulan tören alanına getirdi. Bu sırada vatandaşların ağladığı görüldü.

Daha sonra, Süleyman Demirel için dualar okundu ve helallik istendi.

Törenin ardından Demirel'in naaşı tekbirler eşliğinde cenaze arabasına alındı ve devlet töreni için TBMM'ye götürüldü.

Buradaki törenin ardından, Demirel için Kocatepe Camii'nde cuma namazının ardından cenaze namazı kılınacak.

Süleyman Demirel'in naaşı uçakla Isparta'ya gönderilecek ve yarın Çalca Tepe'deki anıtmezarda toprağa verilecek.

DEVLET ZİRVESİ BULUŞTU

Demirel için ikinci tören, TBMM'de gerçekleştiriliyor. Saat 09.00'da başlayan törenin 45 dakika sürmesi bekleniyor. Törene, devletin zirvesi, siyasetçiler, dava arkadaşları ve yakınları katılıyor.

Törene katılanlar arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, en yaşlı üye sıfatıyla Meclis'i açması beklenen CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski başbakanlardan Tansu Çiller, Bakanlar, CHP ve MHP'li vekiller de yer alıyor.

ŞEVKET DEMİREL: DEMİREL NE MUTLU SANA...

Şevket Demirel, kardeşi için şunları söyledi:

Devletimize ve bunu temsil eden organlara teşekkürlerimi arz ederim. Seveni olsun olmasın toplumunun eğitim, sağlık, tarım hepsine el atmıştır. Yaptıklarına karşılık devlet şimdi büyük bir törenle borcunu ödemektedir.

Demirel ne mutlu sana, ne mutlu Demirel sevenlere...Seni orada bekleyen hizmetler gene memleket için önünde olacaktır, merak etme...

Ailemiz olarak büyük acımız vardır, ruhun şad olsun..

Hz. Mevlana en büyük düğün günüm ölüm günüm demiştir.

Ağlamaya mahal vermeden, imanla edebi yolculuğuna uğurlayacağız.

Cuma namazından sonra Isparta'da İslamköy'de kendisine özel olarak hazırlanmış tepedeki mezarına defnedeceğiz.

Demirel'in hizmetleri bu milletin önünde olacaktır, ruhun şad olsun Demirel...

Bu hizmeti gören herkese teşekkür ediyorum.

Kardeşinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan da törende bir konuşma yaptı. Saygı duruşunun ardından top arabasına konan Demirel'in cenazesi, Kocatepe Camii'ne götürülüyor.

Demirel'in naaşı Meclis'ten top arabasına konularak vatandaşların korteji eşliğinde Kocatepe Camii'ne götürüldü. Burada cuma namazının ardından cenaze namazı kılındı. Cenaze namazını eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz kıldırdı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yan yana saf tuttu.

Demirel'in naaşı askeri uçakla memleketi Isparta'ya götürülecek ve Cumartesi günü burada defnedilecek.

91 yaşındaki 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Çarşamba günü vefat etmişti. Ölüm nedeni solunum yolu enfeksiyonu, böbrek ve kalp yetmezliği olarak açıklanmıştı.

Cenaze namazını Mehmet Nuri Yılmaz kıldırdı

Cenaze namazı öncesinde alana gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Davutoğlu, bazı bakanlar cuma namazını kendilerine ayrılan bölümde kıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in kıldırdığı cuma namazının ardından, katılanlar bu kez de Süleyman Demirel'in naaşının ardında saf tuttu.

Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz'ın, Demirel ile aralarındaki dostluk ve eşi Nazmiye Demirel'in de cenaze namazını kendisinin kıldırması nedeniyle, Süleyman Demirel'in cenaze namazını kıldırmak isteğini, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e aktardığı öğrenildi. Bu talebin uygun görülmesi üzerine de Demirel'in cenaze namazını Yılmaz kıldırdı.

Cenaze namazının ardından Demirel'in naaşı, memleketi Isparta'da defnedilmek üzere askeri araçla Esenboğa Havalimanı'na götürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber