Başbakan'ın aydınlarla 'gri alan' toplantıları

Başbakan Davutoğlu'nun bazı akademisyen, gazeteci ve sanatçılarla bir araya gelerek seçim sonuçlarını ve Ak Parti'nin oylarındaki düşüşü değerlendirdiği ortaya çıktı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 19 Haziran 2015 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başbakan'ın aydınlarla 'gri alan' toplantıları

KIVANÇ EL Ankara

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun akademisyen, gazeteci, yazar, sanatçı bazı aydınlarla hafta sonundan bu yana Başbakanlık Konutu'nda özel toplantılar yaparak seçim sonuçlarını ve oy düşüşlerini değerlendirdiği belirtildi.

Milletvekili genel seçimlerinde bir önceki genel seçimlere göre yaklaşık 9 puan, 2014 yerel seçimlerine göre de yaklaşık 3 puan kaybeden Ak Parti'de seçimin analizi yapılırken Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da Başbakanlık Konutu'nda bazı "özel" ekiplerle ayrı ayrı toplantılar yaptığı ortaya çıktı. Davutoğlu'nun görüşmelerde seçimlerdeki tabloyu değerlendirdiği ifade edildi.

'Gri alan' sohbetleri

Görüşülen aydınlar arasında Ak Parti'ye muhalif olan bazı isimlerin de olduğu ve bu davetler karşısında şaşırdıkları da kaydedildi.

Aydınlarla sohbette de 2007 ve 2011 seçimleri örneğinin değerlendirildiği ifade edilerek, 2007'de, "oy verebilirim" diyen kitlenin yüzde 56 olduğu ve buradan yüzde 45 oy alındığı, 2011'de ise yüzde 55 olan "oy verebilirim" diyen kitleden yüzde 49 oy alındığı değerlendirildi. Aradaki gri alanın 2007'de 11, 2011'de 6 puan olduğu değerlendirilirken 2015 seçimlerinde bu alanın daha da daraldığı analizi yapıldı. Davutoğlu'nun, aydınlarla sohbetinde bu, "gri alan"daki daralmanın nedenlerini konuştuğu vurgulandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber