Kamu-Sen'den hükümete sert mesaj

Haber Giriş : 24 Ağustos 2006 13:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

hürriyet

Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, bugün devam edecek toplu görüşme öncesinde hükümete sert mesajlar verdi. Akyıldız, ?16 milyon insanın ciddiyetle takip ettiği masayı siz de ciddiye alın, almazsanız siyaset mezarlıklarına bir göz atın sonuçları görürsünüz? dedi.

Akyıldız, bugün devam edecek toplu görüşme öncesinde Kamu-Sen'in Sıhhiye'deki çadırını ziyaret eden Anavatan Partisi Milletvekilleri Züheyir Amber ile Selami Yiğit ile görüştü.

Akyıldız, Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in herhangi bir yeni teklifin olmayacağını, Bakanlar Kurulu'nda konu görüşüldükten sonra masada yeni bir alternatif değerlendirmenin tartışılabileceğini ifade ettiğini anımsattı.

Kamu çalışanları olarak bir yıldır masaya hazırlandıklarını söyleyen Akyıldız, siyasi iradeyi hiçbir hazırlık yapmamakla suçladı.

Akyıldız, şöyle konuştu:

?Kendileri masaya gelirken hiçbir hazırlık olmadığı gibi öyle sanılıyor ki yetkilendirilmemiştir de. Yani ?gidin masada idare edin, kalkın' denmiştir, öyle görünmektedir. Bu kamu çalışanlarını üzmektedir. Kamu çalışanlarının, ciddiye alınmadıkları kanaatine ulaşıyor. 16 milyon insanın ciddiyetle takip ettiği masayı siz de ciddiye alın, almazsanız siyaset mezarlıklarına bir göz atın sonuçları görürsünüz.?

ANAVATAN: ?KAMU ÇALIŞANLARI AVUTULMAYA ÇALIŞILIYOR?

Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Züheyir Amber de ziyaret de yaptığı konuşmada kamu çalışanlarının yüzde 95'inin yoksulluk sınırında, yüzde 5'inin de açlık sınırı altında olduğunu söyledi. 4 yıldır bu durumun verilen vaatlere rağmen düzelmediğini kaydeden Amber, ?Her konuda ülkemizi AB standartları ile karşılaştıran iktidardan, bir de AB ülkeleri kamu çalışanları ile ülkemiz kamu çalışanlarının ücretlerini karşılaştırmalarını istiyorum? dedi.

Amber, hükümeti toplu görüşmelerde haklı isteklerini dile getiren kamu çalışanlarını enflasyon farkı adıyla küçük bir rakamla avutulmaya çalışıldığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber