Öğrencilere göre iki kimya sorusu hatalı

Fizik, Kimya güldürdü Biyoloji zorladı

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 21 Haziran 2015 20:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğrencilere göre iki kimya sorusu hatalı

5 oturumlu LYS'lerin dün yapılan 4'üncüsü Fen Bilimleri Sınavı'na, 420 bin genç katıldı. Öğrencilere göre Kimya Testi'nde yer alan 30 sorudan 2'si hatalı. Öğrenciler sorunun birinde eksik bilgiden dolayı cevap bulunamadığını, diğerinde ise 2 tane doğru cevap olduğunu söylüyor.

Dün Fen Bilimleri Sınavı'na (LYS-2) 420 bin 732 genç katıldı. Sınav Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da gerçekleştirildi. Öğrencilere her biri 30'ar sorudan oluşan Fizik, Kimya ve Biyoloji testlerinden toplam 90 soru yöneltildi.

ÜNİVERSİTE sınavlarının ikinci aşaması olan 5 oturumlu Lisans Yerleştirme Sınavları'nın (LYS) 4'üncüsü olan Fen Bilimleri Sınavı (LYS-2) dün yapıldı. Geçen hafta yapılan Matematik Sınavı'nın (LYS-1) ardından öğrenciler LYS-2'yi kolay buldu ve zorlanmadı. Ancak Kimya Testi'ndeki 2 sorunun hatalı olduğu iddiası var.

Tek oturumda 135 dakika süren ve 420 bin 732 gencin girdiği sınav, Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da gerçekleştirildi. Sınavda öğrencilere her biri 30'ar sorudan oluşan Fizik, Kimya ve Biyoloji testlerinden toplam 90 soru yöneltildi. Bazı adayların dün sınav gününü karıştırarak yanlış sınav için geldikleri de görüldü.

FİZİK GÜLDÜRDÜ AMA

FEM Yayınları ile Fen Dershanesi uzmanları, öğrencilerden aldıkları bilgilere göre Kimya testinde 2 sorunun hatalı olduğunu belirtti. Sınav yorumları şöyle:

FİZİK: Bilgiyi kullanma, yorumlama ve sözel kısım ile ilgili sorular vardı. Formül uygulanarak çözülebilecek soru sayısı daha az. YGS konularıyla ilgili sorular ağırlıklı. Geçmiş yıllara göre kolay sınav, "çok zor" soru yok. Bu sene fizik ortalaması yükselecek. Sadece birkaç soru için işlemler uzun sürüyordu. Sorular çoğunlukla bilgi sorularından oluşmakla beraber ayrıntılı bilgi gerektiren detay soru sorulmadı

KİMYA: Genel olarak kolay. Ancak "kimyasal çözünürlük" konusuyla ilgili sorulan bir soruda eksik bilgi olduğunu söyleyen öğrenciler bu soruyu hatalı buldu. Öğrencilere göre çözünen tuzun derişimi veya çözeltinin derişimi verilmediği için öncüllerden birisi bulunamıyordu. Bu sorunun eksik bilgiden kaynaklı yanlış olduğunu söylüyorlar. Yine kimyasal türler arasındaki etkileşim sorusunun da 2 cevaplı olduğunu dile getirerek hatalı olduğunu iddia ettiler.

BİYOLOJİ: Derinliği olmayan, yüzeysel, genel kültür tarzında sorular vardı. Bazı sorular matematiksel işlem gerektirdi. Kalıtımla ilgili soyağacı sorusu daha önceki soyağacı soruları düşünüldüğünde karmaşık ve çözümü zor sayılabilecek bir soru. Bazı sorularda beklenenin üstünde yine akademik dil kullanılmış. Bu da soruların anlaşılması konusunda öğrencileri zorladı.

MF PUANLARINI OLUŞTURACAK

Bu sınav geçtiğimiz hafta yapılan Matematik Sınavı (LYS-1) ile birlikte tıp, mühendislik, eczacılık gibi bölümleri tercih ederken kullanılacak Matematik-Fen (MF) puanlarında etkili olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber