Gündemden önemli satır başları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ağustos 2006 09:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Kara Kuvvetleri Komutanlığında devir-teslim töreni...

- Genelkurmay Başkanlığına atanan Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Kara Kuvvetleri Komutanlığında düzenlenen törenle, görevini Orgeneral İlker Başbuğ'a devredecek.

- Törene, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, TBMM Başkanı Bülent Arınç ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan katılacak.

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Nüket Yetiş'i Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek.

- Erdoğan, Kırım Tatar Milli Meclis Başkanı

Mustafa Kırımoğlu'yla Başbakanlık Merkez Bina'da görüşecek.

3- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Antalya'da, Akdeniz Turistik Otelciler Birliği'nin (AKTOB) düzenlediği ve sektör temsilcilerinin katılacağı toplantıda, turizmin sorunları ve beklentileri konusunda konuşacak.

4- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Atatürk'ün doğumunun 125. yılı dolayısıyla düzenlenen "1. İstanbul Sosyal Hizmetler Çocuk Şenliği" programına katılacak.

5- Devlet Bakanı Mehmet Aydın Kazakistan'da temaslarını sürdürüyor.

- Başkent Astana'da yapılan ve Aydın'ın Türk heyetine başkanlık ettiği Türkiye-Kazakistan 4. Dönem Karma Ekonomik Komisyon toplantısı, sonuç protokolünün imzalanmasıyla sona erecek.

- Bakan Aydın, Kazakistan-Türkiye İşadamları Derneği tarafından verilen akşam yemeğinde Kazakistan'da faaliyet gösteren Türk işadamları ile bir araya gelecek.

6- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kars ve Ardahan'da incelemeler yapacak, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelecek.

7- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Karabük'te ziyaretlerde ve sağlık kuruluşlarında incelemelerde bulunacak, sağlık personeliyle toplantı yapacak.

8- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Van'da...

- Bakan Çelik, Van'ın Çaldıran, Muradiye ve Erciş ilçeleri ile Erciş'e bağlı Çelebibağ beldesinde incelemelerde bulunacak.

9- Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, iş adamı Ali Kanca tarafından Trabzon'un Sürmene ilçesinde yaptırılacak meslek yüksek okulunun temel atma törenine katılacak.

10- Siyasi Partilerden...

- SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, partisinin İzmir il binasında gündemdeki konulara ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Memur-Sen ve Kamu-Sen'in Ankara'daki toplu sözleşme takip merkezlerini ziyaret edecek.

11- Hükümetle memur sendikaları konfederasyonları arasındaki toplu görüşmelerin 5. turu Başbakanlık Yeni Bina'da gerçekleştirilecek.

- Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız,

toplu görüşme takip merkezinde, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle birlikte basın açıklaması yapacak.

12- AB Konseyi, Lübnan'da oluşturulacak yeni barış gücüne AB ülkelerinin katkılarını görüşmek üzere Brüksel'de olağanüstü toplantı yapacak.

- Toplantıya, BM Genel Sekreteri Kofi Annan da katılacak.

13- Kırım Tatar Milli Meclis Başkanı Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve beraberindeki heyet, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu ziyaret

edecek.

14- Toplantı...Konferans....Ziyaret

- Türk Amerikan İşadamları Derneği, Amerikan firmalarının temsilcileri ve Amerikalı diplomatlarla Ankara'da bir araya geliyor.

- Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, Orman Park ve yeni yerleşim bölgesini D-100'e bağlayan karayolundaki çalışmalar hakkında bilgi verecek.

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Gür, Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde basın toplantısı düzenleyecek.

- KESK'in düzenlediği "Anayasa'nın 90. Maddesi TİS ve Grev Hakkı" konulu konferans Ankara'da yapılacak.

- İstanbul Kültür Sanat Vakfı ile La Scala Tiyatrosu Sahne ve Gösteri Sanatları Akademisi Vakfı işbirliğiyle gerçekleştirilecek "Leyla Gencer Şan Yarışması"na ilişkin İstanbul'da basın toplantısı düzenlenecek.

- İtalyan Moda Federasyonu Başkanı Mario Boselli, IF İstanbul Uluslararası Hazır Giyim Fuarı kapsamında "Dünyada Tekstil, Hazır Giyim ve Moda Endüstrilerinin Dünü, Bugünü ve Yarını" konulu bir konferans verecek.

- Tariş İncir Birliği Yönetim Kurulu Başkanı

Günerçin Azbazdar ve Tariş Genel Müdürü Gazanfer, Birliğin yeni sezona ilişkin almış olduğu kararları, Tariş Genel Müdürlüğünde düzenleyecekleri basın toplantısıyla açıklayacak.

15- İş Bankası 82. yaşında...

- İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince:

- "80 yaş insan ömrü için bir anlam ifade ediyor ama İş Bankası gibi bir Cumhuriyet kurumunun daha en taze dönemleri... Daha çok gelişecek ve büyüyecektir."

- "Türkiye'de milli sermayenin gelişmesine, Türkiye'nin refahının artması için muhtacız. Bu kapsamda biz İş

Bankası özelinde, devletimizin hiç eksiksiz ve sürekli desteğini beklediğimizi ifade etmek isterim."

-"2006 ile ilgili büyümemiz, öngörülerimiz doğrultusunda sürüyor. Yıl sonunu 50 milyar doları geçen bilanço büyüklüğü ile buluruz diye düşünüyorum."

16- Yabancılara gayrimenkul satışına sıkı takip...

- Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, yabancılara gayrimenkul satışının yoğun olduğu bölgelerden başlamak üzere yurt genelinde satış bilgilerini güncelleyecek.

- Veriler ışığında bilgisayar programı oluşturulacak.

- Bu sayede gelişmeler, merkezden günlük takip edilebilecek.

17- "75. İzmir Enternasyonal Fuarı"na doğru...

- Fuarda 75. yıl ve Atatürk'ün doğumunun 125. yılı dolayısıyla özel etkinlikler düzenlenecek, Lozan girişine dev boyutlarda Atatürk posteri asılacak.

- Organik ürünler ana teması kapsamında

katılan firmaların satış yapmasına izin verilecek.

- Fuara İtalya'nın onur konuğu olmak istediği ancak hazırlıkların yetişmemesi nedeniyle bu girişimin gerçekleşemediği belirtildi.

18- Turkcell Süper Lig'de 4. haftanın ilk maçı İstanbul'da,Beşiktaş ile Konyaspor arasında yapılacak.

19- Futbolda, 31. Avrupa Süper Kupa karşılaşması Monaco'da,iki İspanyol takımı FC Barcelona ile FC Sevilla arasında yapılacak.

20- Futbolda UEFA Kupası 1. tur maçlarının kuraları Monaco'da çekiliyor.

21- Atletizmde, Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen "Golden League"in 5. ayağı 30. Memorial Van Damme yarışlarında, erkekler 5 bin metrede Halil Akkaş da yarışacak.

22- Formula 1'de Dünya Şampiyonası'nın 14. ayağı olan Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix'si öncesi, İstanbul Park'ta pilotlar antrenman turlarına başlayacak.

- "Grand Prix Grand Party", Reina'da yapılacak.

23- Lig B'de 1, 4 ve 5. gruplarda 3. hafta maçlarını yönetecek hakemler Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından açıklanacak.

24- 15. Dünya Basketbol Şampiyonası...

- Türkiye'nin ikinci turda yarın karşılaşacağı Slovenya'ya karşı üstünlüğü bulunmuyor.

- (A) Milli Takım, Slovenya ile bugüne dek yaptığı 11 maçta 8 yenilgi, 3 galibiyet aldı.

- Tanjeviç döneminde rakibiyle 4 kez karşılaşan milliler, son iki maçtan galibiyetle ayrıldı.

- Türkiye, Slovenya ile yaptığı 4 resmi maçta da salondan yenilgiyle ayrıldı.

25- Galatasaray ile Gaziantepspor, ligde 41. randevuda.

- İki takım arasında geride kalan maçlarda,sarı-kırmızılı ekibin galibiyet sayısında 24-7, gol sayısında da 71-27 üstünlüğü bulunuyor.

- İstanbul'da yapılan lig maçlarında Galatasaray 14, Gaziantepspor ise 3 galibiyet aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber