İlk icraatı sormadan atama yapmak oldu

Haber Giriş : 27 Ağustos 2006 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanlığı''na 28 Şubat''çı emekli Orgeneral Çetin Doğan''ı Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer atadı. Sezer''in, Çetin Doğan''ı mütevelli heyeti başkanlığına atamasına ilişkin karar, 20 Temmuz 2006 tarihli Resmi Gazete''de yayınlandı.

Emekli Orgeneral Doğan''ın ilk icraatı ise üniversitenin mütevelli heyetini devre dışı bırakarak, Mersin Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Uğur Oral''ın rektör yardımcılığına getirmek oldu. Uğur Oral''ın Ahmet Yesevi Üniversitesi''ndeki atamayı Yeni Şafak''tan öğrenen mütevelli heyet üyeleri, "Bize herhangi bir bilgi verilmedi" dedi. Doğan ile YÖK''ün yaptığı işbirliği sonucunda üniversitenin rektör yardımcılığına getirilen Oral, rektörlüğü döneminde hakkında en fazla suç duyurusunda bulunulan isimlerden biri. Savcılığın defalarca yargılamak için izin istemesine rağmen Oral, YÖK''ten vize çıkmayınca yargılanamamıştı.

GÜVENLERİ SARSILDI

Orgeneral Çetin Doğan''ın, Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanlığı''na getirildikten sonra heyet üyeleriyle bir tanışma toplantısı yaptığı, ancak burada üniversiteye atanacak rektör yardımcısıyla ilgili kimseye bilgi vermediği öğrenildi. Üniversite rektör yardımcılığına Prof. Oral''ın getirildiğini Yeni Şafak''tan öğrenen mütevelli heyeti üyeleri, konu hakkında bilgilendirilmediklerini, üniversiteyi birlikte idare edeceklerini ve bu tür yöntemlerin güvenlerinin sarsılmasına yol açtığını kaydettiler.

Ahmet Yesevi Üniversitesi 10 kişilik mütevelli heyeti tarafından yönetiliyor. Mütevelli heyet üyelerinin 4''ü Türkiye, 5''i Kazakistan Bakanlar Kurulu Kararı ile atanıyor. Mütevelli Heyet Başkanı ise Türkiye Cumhurbaşkanı tarafından atanıyor. Ahmet Yesevi Üniversitesi''nde Türkiye tarafını temsilen mütevelli heyetinde Gazi Üniversitesi eski Rektörü Rıza Ayhan, TİKA eski Başkanı Öner Kabasakal, Maliye Bakanlığı Muhasebat Başkontrolörü Feyzullah Budak ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Mustafa İsen yer alıyor.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber