Erzurum Milli Eğitim Müdürü 9. kez görevinden alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2006 15:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, 9. kez görevinden alınarak Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğüne atandı.

Fevzi Budak'ın avukatı Ali Altay, daha önce Şırnak ve Muş Milli Eğitim Müdürlüğü gibi görevlere atanan ve Bölge İdare Mahkemesine açtığı 8 davayı kazanarak görevine geri dönen Budak'ın, 9. defa görevinden alınarak, Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğüne atandığını bildirdi.

Budak'ın atamalarıyla ilgili açtıkları 23 dava bulunduğunu belirten Altay, ''Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik aleyhine açtığımız manevi tazminat davasını kazandık. Kazandığımız davanın hemen akabinde Budak'ın tekrar görevinden alınması düşündürücü'' diye konuştu.

Fevzi Budak'ın atamalarıyla ilgili 19, verilen disiplin cezalarının istemiyle ilgili de 4 dava açtıklarını ifade eden Altay, şunları söyledi:

''Yapılan haksız atamalar ve verilen disiplin cezaları nedeniyle Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik aleyhine açtığımız manevi tazminat davalarından bir bölümünü kazandık. Bakan Çelik, 5 bin YTL tazminat ödemeye mahkum edildi. Yargıtay tarafından onanan tazminatın alınması için Ankara 11. İcra Müdürlüğüne işlem başlattık.'' Milli Eğitim Bakanı Çelik'in dışında bakanlık müsteşarı ve yetkilileri aleyhine de dava açtıklarını belirten Altay, ''Budak'a yapılan haksızlara karşı hukuk mücadelemiz sürüyor. Bakanlık yetkililerin yargılanması için de gerekli kararı çıkardık'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber