Yeni Şafak, yüzde 25 zammı bilgisini Bakanlıktan onaylatamamış

Haber Giriş : 28 Ağustos 2006 09:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hüseyin Aysa, adlı okurumuz, hükümetle memur sendikaları arasında yapılan toplu görüşme haberlerinde sendika ayrımı yaptığımızı düşünüyor. Diyor ki, ?En fazla üyeye sahip sendika olan Kamu-Sen göz ardı edilip Memur-Sen Genel Başkanı ile ilgili haberi üstelik iki gün üstüste fotoğraflı veriyorsunuz.Kamu-Sen Genel başkanının düşüncelerine yer vermiyorsunuz.?

Haberlere baktım. Memur toplu görüşmelerinin hepsi, Yeni Şafak'ta veriliyor. Ancak, sayı ile hesap edildiğinde, gerçekten ?Memur-Sen' ağırlığı var. Bu ağırlık neden kaynaklanıyor diye de baktım. Birinde, Memur-Sen Başkanı Aksu, toplu görüşmelere ?Toros' otomobille gelmiş. (Oysa işçi sendikalarının liderleri daha lüks arabalara biniyormuş.) Haberde, Aksu'nun Toros'tan inerken resmi var. Bunu yadırgamadım.

Memur Sen'in ön plana çıktığı bir başka haberde de, Memur Sen, Hükümet'in memura yüzde 25 zam vereceği tahmininde bulunuyor. Bu gerçekten ilginç bir haber. Beklentiler yüzde 5-10 arasında dolaşırken, Memur-Sen yüzde 25'i nereden buluyor? Elbette araştırıldı. Memur Sen, ?tahmin'inde ısrarlı. Hatta, ?acaba, geçen yılki zamma göre mi yüzde 25 fazla' diye soruldu. Hayır, fiilen yüzde 25 zamdan sözediliyordu. Devlet Bakanlığı'ndan teyidine çalışıldı. Oradan net bir açıklama temin edilemedi. Bakanlık teyid etseydi, ?büyük haber' olacaktı. Tek taraflı olunca, ?orta halli' bir haber olarak kaldı. Yani Memur Sen, 2 atakla öne geçti.

Daha sonra, Kamu-Sen, toplu görüşme sonrasındaki sert açıklamalarıyla ve eylemleriyle ağırlığını koydu. Hatta, Kamu-Sen, son açıklamada yalnız kaldı. O gün, sadece Türkiye Kamu-Sen Başkanı Akyıldız'ın görüşleri vardı Yeni Şafak'ta.

Hüseyin Aysa'nın -ilk iki haberden hareketle makul olan- eleştirisini, ?adil' olmamız gerektiği konusunda bir uyarı olarak kabul ediyorum.

Yusuf Ziya Cömert
Okur Sözcüsü
Yeni Şafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber