'Memura zam'da Sendikalardan anlaşma sinyali

Haber Giriş : 29 Ağustos 2006 17:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümetle memur sendikaları, toplu görüşmelerin son turunda bir araya geldi. Masada, 2007 memur maaş zamlarının ve 2006 enflasyon farklarının hangi tarihten itibaren ödeneceği tartışılacak.

Hükümetin daha önce önerdiği yüzde 4'lük zam ve enflasyon farkını kabul etmeyeceklerini tekrarlayan sendikalar, taleplerine esnetmeye ise hazır. En düşük memur maaşının 1023 YTL'ye yükseltilmesi yönündeki isteğini tekrarlayan Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız, "Biz talebimizi esnetebildiğimiz kadar esnettik. Daha fazla esneyebilmesi için siyasi iradenin masada çok ciddi bir samimiyeti ortaya koyması gerekiyor. Bu bir pazarlık masası. Hükümetin samimi yaklaşımını görürsek talibimizi esnetiriz. Ancak yüzde 4'ü 5 yaparlarsa bizim bir esneme yapma şansımız kalmaz." ifadelerini kullandı.

Kamu-Sen Başkanı, taleplerinin karşılanması durumunda hükümetin başının ağrıyacağını da söyledi. Görüşmede kamu çalışanlarının ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir teklifle karşılaşmayı beklediklerini ifade eden Akyıldız, ''Aksi takdirde alanların ısınacağını cumartesi günü gösterdik. Bu dönemde hükümetin bu konuyla ilgili başı ağrıması gerekirse, başı ağrıyacaktır. Bugün siyasi iradenin olumlu bir yaklaşım içinde olmasını bekliyoruz. Buraya uzlaşmaya geldik.'' ifadelerini kullandı.

Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu ise toplu görüşmelerde memura yakışır bir tavır içinde olduklarını dile getirdi. Bu sözleriyle kimseyi hedef almadıklarını da anlatan Aksu, toplu görüşme tekniğinin iyi bir teknik olmadığını söyledi. Aksu, "Çok konuşulup az sorun çözülüyor." dedi.

Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber