6 taksitte kayıt parası

Haber Giriş : 31 Ağustos 2006 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de Mimar Sinan Anadolu Endüstri Meslek Lisesi, kapıya astığı ilanla, okul aile birliğine yapılacak 300 YTL'lik bağışı 6 takside bağladığını duyurdu.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda kayıt parası ya da zorunlu bağış alınmasını yasakladı. Ancak okul yönetimleri yine, "okul aile birliklerine bağış" adı altında kayıt parası alıyor. İzmir Işıkkent'teki Bornova Mimar Sinan Anadolu Endüstri Meslek Lisesi ise bir ilke imza atarak, kayıt parasını takside bağladı ve promosyon yaptı. Buna göre 300 YTL'yi 50 YTL'lik 6 eşit taksitte ödeyen verilere çanta ve kemer veriliyor. Yönetim paranın nerelere harcanacağını bildiren 7 kalemlik bir listeyide cama astı. Güvenlik ve temizlik hizmetleri, bilgisayar malzemeleri, telefon ve İnternet giderleri gibi giderler 105 bin 150 YTL tutuyor. Listenin altında da giderlerin karşılanabilmesi için öğrenci başına 300 YTL düştüğü belirtiliyor.

SADECE ÖNERİYORUZ

Okul Müdürü Mehmet Gürsek izinde olduğu için açıklama yapamayacaklarını belirten okul yönetimi uygulamayı "kayıt parası" değil bağış" olarak nitelendirdi. Durumu uygun olanlara bağış yapabileceklerini söylediklerini belirten okul yönetimi, para vermeyenlerin kaydını yapmadıkları iddiasını reddetti.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber