183 bin geçici işçiye kadro pazarlık masasında

Haber Giriş : 31 Ağustos 2006 08:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur emeklileriyle beraber yaklaşık 2 milyon kişiyi yakından ilgilendiren toplu görüşmelerde zam konusunda anlaşma sağlanamazken, önemli konularda fikir birliği oluştu.

Toplu görüşme masasında önemli kararlar alan hükümet ile sendikaların gündeminde Zaman'ın cuma günü duyurduğu ?183 bin geçici işçiye kadro müjdesi' başlıklı haber de yer aldı. Haberi örnek gösteren Kamu-Sen, özelleştirilen kurumlardan diğer kurumlara geçen ve 4/C memur statüsünde geçici olarak görevlendirilen personelin de kadroya alınmasını istedi. Sendika Başkanı Bircan Akyıldız, "183 bin geçici işçiye kadro verileceği haberi çıktı. Bu çerçevede yaklaşık 12 bin personele de kadro verilmelidir." dedi. Bakan Şahin ise bu öneriye, "Biliyorsunuz kamuya artık sınavla memur alınıyor. Dolayısıyla kamuda geçici olarak memur statüsünde çalışan personele, sınava girmeden kadro vermek, sınava girerek memur olanlara haksızlık olur." sözleriyle karşı çıktı. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B ve 4/C maddelerine tabi olarak çalışan memurlar, kadroya alınmaları halinde sendika üyesi olabilecek. Toplu görüşmelerde genel bütçeden kaynak gerektirmeyen taleplerin görüşülmesi esnasında memurları sevindirecek bir karar alındı. Bankalarla yapılan anlaşma çerçevesinde verilen promosyonların 3'te 2'sinin kamu çalışanlarına verilmesi ilke olarak benimsendi. Maliye Bakanlığı Müsteşarı Hasan Basri Aktan'ın da desteklediği öneriye göre kurumların bankalardan aldığı promosyonlar, memurlara eşit olarak dağıtılacak.

Hükümet ile sendikaların mutabakata vardığı bir diğer konu da askerî kurumlarda çalışan memurlar ile kamu kurumlarında çalışan güvenlik görevlilerinin sendikalı olmasının önünün açılması. Düzenleme öncesi Genelkurmay Başkanlığı'ndan görüş alınacak. Şehit ailesi konumundaki kamu çalışanları için sevindirici bir gelişme yaşandı. Bu durumdaki memurların tayinleri, özür grubunda değerlendirilecek. Böylece istedikleri yere tayin olabilecekler. Ayrıca görevi başında şehit veya gazi olan kamu çalışanlarına devlet övünç madalyası verilecek. Her iki konuyla ilgili olarak yasal düzenleme yapılacak.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber