Kılıçdaroğlu: Emeklilere vaatlerimiz için hazırlığımız var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün parti genel merkezinde Tüm Emekliler Sendikası Genel Başkanı Veli Beysülen ile Türkiye Emekli Öğretmenler Derneği Genel Başkanı Erdoğan Kadir Karadeniz ile ayrı ayrı görüştü.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 10 Temmuz 2015 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kılıçdaroğlu: Emeklilere vaatlerimiz için hazırlığımız var

MERİÇ TAFOLAR

Beysülen, görüşmede Kılıçdaroğlu'na, CHP'nin seçim öncesi vaatlerini hatırlatarak, emeklilere iki ikramiye verilmesi, gerçek bir intibak yasası çıkarılması, çalışan emeklilerden alınan destek priminin kaldırılması ve emeklilerin sendikalaşmasına ilişkin yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesini talebini iletti.

Kılıçdaroğlu ise bu talepler üzerine sürpriz bir çıkış yaparak, "Sözümüz söz. Arkadaşlarım, gerekli yasal düzenlemeler üzerinde çalışıyor. Koalisyon görüşmelerini beklemeden, TBMM'de komisyonlar oluşur oluşmaz, kanun tekliflerimizi TBMM Başkanlığı'na sunacağız. Emekliye iki ikramiye başta olmak üzere vaatlerimizin yasalaşması için TBMM'de gerekli çoğunluk var.

Tekliflerimiz TBMM Genel Kurulu'na gelecektir ve kabul göreceğini düşünüyorum" ifadesini kullandı. Alınan bilgilere göre Kılıçdaroğlu, koalisyon görüşmelerine ilişkin olarak ise, "Gerekli hazırlıklarımızı yaptık. Koalisyon ortaklığında emeklilerin sorunları önceliğimiz olacak" mesajını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber