İSTKA, 161 projeye 95,5 milyon lira hibe verecek

İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) 2015 yılı Mali Destek Programları kapsamında toplam bütçesi 115 milyon lira olan 161 projeye 95,5 milyon lira hibe verecek.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2015 17:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İSTKA, 161 projeye 95,5 milyon lira hibe verecek

İSTKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, 23 Aralık 2014'te ilan edilen toplam 145 milyon lira bütçeli 2015 Yılı Mali Destek Programları sonuçları, İSTKA Yönetim Kurulu tarafından onaylandı.

Sekiz başlık altında açılan Mali Destek Programları kapsamında, toplamda 614 başvuru yapılırken, değerlendirme süreci 27048 sayı numaralı "Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği" hükümlerine uyularak gerçekleştirildi.

Bu kapsamda ajansa yapılan proje başvurularından 161 adedi başarılı bulunarak, bu projelerin desteklenmesi kararlaştırıldı. Başarılı bulunan projelere www.istka.org.tr adresinde yer alan duyurular bölümünden erişim sağlanabilecek.

İSTKA Genel Sekreteri Abdülmecit Karataş, sonuçların açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada mart ayında teslim alınan 614 projenin titizlikle incelendiğini aktardı.

Karataş, süreç sonunda 161 projeye destek vereceklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Toplam bütçesi yaklaşık 115 milyon lira olan projelerin hayata geçmesi için ajansımız 95,5 milyon lira hibe sağlayacaktır. Ağustos ayında destek sözleşmelerini imzalamayı ve projeleri eylül ayı başından itibaren uygulamaya başlamayı öngörüyoruz. Desteklenmeye değer bulunan başarılı projelerin konularına ve bu projeleri hayata geçirecek kurumlara baktığımızda çok çeşitli konu ve kurum dağılımı olduğunu görüyoruz. Farklı kurumlar tarafından hazırlanan, İstanbulumuzun değişik sorunlarını çözme amacı taşıyan bu dağılım, bizim için gayet memnuniyet vericidir. Bununla birlikte, bundan sonraki dönemlerde ilan edeceğimiz çağrılarda daha fazla ve kaliteli hazırlanmış proje beklediğimizi de ifade etmek isterim. Özellikle proje hazırlama ve uygulama kapasitesi olmayan kurum ve kuruluşlarımızın tecrübesi ve kapasitesi olan kurumlarla proje ortaklığı yaparak tecrübe kazanmaları önemlidir. Projesi başarılı olan başvuru sahiplerini tebrik ediyor, proje uygulama döneminde başarılar diliyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber